“Prioritzem la qualitat i el coneixement de les necessitats del nostre pacient”

L’excel·lència i seriositat han estat elements claus de l’èxit de Dermandtek, que continua sumant referents al seu equip de professionals. El Dr. Daniel García Paricio, metge especialista en Cirurgia Plàstica, Reconstructora i Estètica, arriba al Principat per a oferir una atenció personalitzada, sense necessitat de marxar del país per ser operat ni per fer els seguiments postoperatoris.

Foto: César De Pablos
Dins la Cirurgia Plàstica quin és el tipus de tractament més habitual que realitza a la seva consulta?

Fa 15 anys que la cirurgia Plàstica/Estètica ocupa el 90% dels nostres tractaments. Les intervencions reparadores de malformacions, tumoracions i/o accidents representen un 10% dels nostres recursos. Dintre del primer grup tenim una gran demanda de cirurgies mamàries complexes, és a dir, aquells casos on hi ha hagut un procediment previ quirúrgic que ha comportat complicacions immediates o a mig/llarg termini com podrien ser asimetries, reaccions de rebuig dels implants, mala cicatrització o simplement un pobre resultat estètic. Al mateix temps tenim una gran experiència en cirurgia de rejoveniment facial i cirurgia nasal o rinoplàstia. Finalment les intervencions de remodelació corporal han agafat una gran importància els darrers anys amb els nous sistemes de liposucció.

Després de treballar a diferents ciutats d’Espanya, què espera aportar a Andorra?

La idea és replicar a Andorra el model d’èxit que hem tingut a Barcelona (Centre Mèdic Teknon) i a Madrid. Es tracta d’oferir una atenció mèdica integral, pròxima  i completa. Totes les cirurgies, així com les visites i el seguiment dels pacients, es faran a Andorra.

Aquesta filosofia va vinculada amb la seva metodologia ‘Cirurgia Plàstica Personalitzada’?

El leitmotiv ‘Cirurgia Plàstica Personalitzada’ representa l’essència de la nostra pràctica i coincideix plenament amb la filosofia que el Dr. López Gil (Director mèdic de Dermandtek) ha aplicat durant anys en la seva relació amb els pacients. Crec que l’ideal és separar-nos del que s’ha demostrat que no funciona a mitjà termini. És un error oferir tractaments mèdics o quirúrgics fonamentats en el volum. Amb el “boom” del low cost han sorgit centres mèdics de diferents especialitats que ofereixen quantitat i no qualitat.  El nostre posicionament és clarament oposat a aquest model. Nosaltres personalitzem la nostra atenció, per tant prioritzem la qualitat i el coneixement de les necessitats del nostre pacient, des del principi fins al final.

Què representa per a vostè poder treballar braç a braç amb un referent com Dermandtek?

Imagina’t! Això em facilita molt més les coses. La dermatologia i la cirurgia plàstica són dues extenses especialitats que es complementen perfectament i que sumades poden donar resposta a les necessitats d’un gran nombre de pacients. Poder crear una Unitat de Cirurgia Plàstica en el si de Dermandtek ens dona una llibertat d’acció i de recursos enorme de la qual es beneficiaran els pacients. A més, el fet de col·laborar des de fa anys amb Dr. López Gil, al Centre Mèdic Teknon, ens proporciona agilitat i solidesa per a implantar un model d’èxit al país.