Els gadgets tecnològics més destacats del CES de Las Vegas

Ha començat el CES de Las Vegas, l’esdeveniment de tecnologia més important de l’any. I tot i que aquesta edició ha estat totalment diferent del que estàvem acostumats, no ha deixat de ser un esdeveniment ple d’anuncis i gadgets interessants; alguns encara en una fase conceptual i d’altres que ja estan a punt per sortir al mercat.

Si vols saber què ha estat el més destacat del dia 1 de CES, aquí tens un compilat amb els gadgets més interessants presentats per cada companyia.

Pantalla enrotllable per al llit

La firma sud-coreana ha mostrat el prototip d’una pantalla OLED transparent que va a la base del llit i es desenrotlla per poder gaudir de continguts multimèdia. LG esmenta que el mecanisme també permet desenrotllar només una petita part del panell perquè els usuaris puguin veure l’hora o el clima. El model que ha mostrat la companyia és de 55 polzades.

Pantalla enrotllable per al llit
Jetbot 90 AI +: el robot que neteja per tu

Aquest gadget compta amb sensors 3D i un sensor LiDAR que li permeten moure per tota la casa amb major eficiència sense haver de xocar amb un moble. De fet, aquesta tecnologia és de gran ajuda perquè pugui identificar els llocs bruts de la casa.

Samsung esmenta que les càmeres d’aquest robot també permetran als usuaris poder veure el que passa dins de casa quan no hi són, pel que serveix per monitorar a les mascotes o revisar alguna situació d’emergència.

A diferència del Jetbot 90 AI +, Bot Handy té la funció de servir als usuaris en el que necessitin. Gràcies a les seves capacitats aquest robot pot fer tasques com servir-te aigua i portar-la fins al teu lloc, pot recollir els plats bruts de la taula i posar-los al rentavaixella i, fins i tot, pot fer algunes decoracions. Per desgracia, Samsung no ha revelat detalls com el preu o possible disponibilitat.

robot cat and dog
Localitzador de mascotes

TCL s’ha sumat als gadgets per a mascotes amb un localitzador en temps real que permet als propietaris rebre notificacions quan la seva mascota surt d’una àrea delimitada. Així mateix, es poden monitorar diferents nivells d’activitat de l’animal. Aquest gadget tindrà una bateria amb durada de fins a 14 dies i vindrà amb certificació IP67 contra pols i aigua. Fins al moment no hi ha informació sobre preu ni disponibilitat, però s’ha assegurat que tindrà distribució internacional.

Localitzador de mascotes
Base antibacteriana per a teclat

Targus és un fabricant d’accessoris que en aquesta edició i ha presentat un teclat amb un suport que inclou llum ultraviolada per eliminar tota mena de bacteris, cosa que té gran valor considerant la situació que es viu actualment.

Base antibacteriana per a teclat
El primer perfum intel·ligent del món

Encara que el seu funcionament exacte encara es desconeix, a causa que la seva patent està en procés d’aprovació, l’empresa esmenta que es tracta del primer perfum intel·ligent del món, ja que pot canviar d’olor en base al  gust dels usuaris.

Així mateix, l’empresa utilitza intel·ligència artificial i una aplicació que són les encarregades de modificar l’aroma del perfum. Per ara no hi ha detalls sobre el preu ni disponibilitat però, a més de presentar-se com un perfum intel·ligent, també ho fa com una opció ecològica que busca reduir els 120 mil milions d’unitats d’escombraries que genera aquesta industria, any rere any.

Perfum Intel·ligent