Tot a punt perquè l’Andorra Sax Fest comenci el pròxim 26 de març

Després de cancel·lar-se l’anterior edició, arran de la Covid-19, el festival internacional Andorra Sax Fest torna amb la participació de 140 músics acreditats, procedents de 15 països, segons va informar el director artístic del certamen, Efrem Roca.

Fotos: César De Pablos

Efrem Roca Andorra Sax Fest

El saxofonista i impulsor de l’Andorra Sax Fest, Efrem Roca, finalment va revelar els detalls d’aquesta trobada artística i musical que la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, cataloga com a un “festival únic i important per al país i Andorra la Vella”. És així com, del 26 de març al 3 d’abril, tindrà lloc el que Roca considera una “proposta de cultura i lleure, de primer nivell, per a professors, alumnes i amants de la música”.

Andorra Sax Fest

Amb el reconeixement internacional de diferents exponents en el món del saxofó, l’Andorra Sax Fest acollirà la realització de la setena edició de l’Andorra International Competition Solo Saxhophone, concurs per a saxofonistes professionals, i l’Andorra International Competition Solo Youth Sax, en la qual competiren els músics juniors. La primera ronda de la competició en la categoria absoluta està programada per al 27 de març, dia en el qual tindrà lloc el primer dels cinc concerts del festival, a càrrec d’Adèle Pham-Minh, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, espai cedit pel comú per acollir els recitals i concursos del programa.

Sílvia Riva i Conxita Marsol

Com a part de l’aportació en espècie que fa la corporació d’Andorra la Vella, també hi figura el Centre Cultural La Llacuna, en el qual es realitzaran les masterclass musicals. A aquest suport, s’hi afegeix un import d’aproximadament 30.000 euros, segons va informar Marsol. “Aquest any sembla que les coses milloren i, amb totes aquestes mesures i aportacions, apostem per fer el festival”, va expressar.

Sílvia Riva

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va reconèixer l’ímpetu de Roca en continuar apostant per un festival de qualitat, que “permet posicionar Andorra com un país capaç d’acollir aquest tipus d’esdeveniments”, malgrat les circumstàncies adverses derivades de la pandèmia. Igualment, Riva va expressar que iniciatives com l’Andorra Sax Festival es tradueixen en oportunitats per endegar els motors comercials de la parròquia i, al mateix temps, d’encoratjar les noves generacions de músics del país.

Coneix l’agenda sencera a través del següent enllaç: AGENDA ANDORRA SAX FEST 2021