La innovació tecnològica no s’atura!

Ens preparem per al 2020, un any carregat de molta innovacció tecnològica, recopilant les deu implementacions que centraran el debat de la innovació al llarg de l’any. Una sèrie d’idees que seran fonamentals en els desenvolupaments dels negocis durant el 2020. Però la realitat és que la tecnologia va tan de pressa que és probable que sorgeixin innovacions que ni tan sols coneixem ara mateix. El Iot, AR, Cloud o fins i tot Edge Computing, són coses del passat i, tot i que la majoria dels projectes es basaran en aquestes tecnologies, és important saber cap a on va el mercat abans d’emprendre qualsevol pla.

Connectivitat 5G

Durant el 2019 hem estat esperant el desplegament d’aquesta tecnologia que arribarà a tothom l’any vinent. Són moltes les empreses, com ara Ericsson, Huawei, Nokia, Verizon, AT & I o Qualcomm, que estan desenvolupant i incloent la tecnologia 5G en els seus dispositius. Fins i tot, Android està realitzant llançaments de smartphones amb 5G. Però amb el 5G no només ens referim a una major velocitat en els telèfons. Gran part de les empreses, de les quals depenem diàriament, evolucionaran amb el 5G per oferir nous serveis. També veurem avenços en el desenvolupament de ciutats intel·ligents, vehicles intel·ligents i nombroses tecnologies intensives.

Innovació tecnològica en connectivitat 5GWiFi 6

Malgrat que el 5G i el WiFi 6 són tecnologies diferents, juntes formaran la combinació perfecta de connexió ultraràpida durant el 2020. Amb WiFi 6, la velocitat de descàrrega serà fins a tres vegades més ràpida que ara. Però, el més important serà la possibilitat d’expandir, amb més rapidesa, velocitats de dades a més dispositius. Millores? D’una banda, la previsió d’un augment de 10 a 50 dispositius connectats mitjançant WiFi en els anys vinents; i, d’altra, la millora en la qualitat i velocitat de dades consumides per veure vídeos en streaming en alta resolució.

WiFi 6Analítica avançada de dades

Les companyies que inverteixen en analítica es beneficien immensament de la informació que obtenen dels seus clients. Les dades que maneja cada empresa són molt nombrosos, però cal tenir la capacitat de recopilar-, processar-los i convertir-los en informació valuosa en temps real per triar bé les estratègies que s’han de seguir per mitjà de la presa de decisions informades i intel·ligents. Amb l’analítica avançada, qualsevol organització podrà gaudir d’un coneixement més profund de les necessitats dels seus clients per fer ofertes híper personalitzades.

Analítica avançada de dadesIntel·ligència Artificial i Machine Learning

L’aprenentatge automàtic amb el qual poder estudiar i detallar la gran quantitat de dades que obtindrem, així com fer un bon ús d’aquestes, serà fonamental i es convertirà en un multiplicador de l’anàlisi de dades. La utilitat de la Intel·ligència Artificial i el Machine Learning es veurà reflectida en tres aspectes durant l’any 2020: velocitat, escala i conveniència. Es podran analitzar conjuntament nombroses dades, sense incórrer en errors humans i, a més a més, es crearan eines analítiques intuïtives, fàcils d’utilitzar i fiables.

Intel·ligència Artificial i Machine LearningBlockchain

El Blockchain superarà l’ús, gairebé exclusiu que se li atorga ara mateix, relacionat amb les criptomonedes, el veurem aplicat a la propietat intel·lectual, seguretat alimentària o administració de béns. Amazon, per exemple, amb la seva plataforma basada en subscripcions blockchain-as-a-service ja està apostant per aquesta tecnologia, de la mateixa manera que Samsung, Microsoft, IBM o Alibaba.

Blockchain