Cal Forest, veritable consciència de la tradició i l’evolució

Des del passat abril, el xef Ignacio Lostao comanda els fogons del restaurant Cal Forest, amb un concepte gastronòmic que respecta la tradició ibèrica i que, a la vegada, s’ha vist influenciada per les tècniques culinàries més innovadores. L’establiment escaldenc és tota una referència en el seu sector que s’ha de visitar i conèixer.

Fotos: César Vidal

Sala del cal forestPer a guanyar-se el reconeixement i la confiança dels comensals, no basta amb només oferir plats deliciosos o les millors referències enològiques. Estudiar als millors centres culinaris del món, malgrat que ofereix una diferència important a l’hora d’elaborar tota mena de plats, no és garantia suficient per a preparar una obra mestra, ja que, per al xef Ignacio Lostao, l’afecte i la passió que s’imprimeix a l’hora de cuinar és fonamental perquè cada àpat sigui inoblidable. Aquests, precisament, són els ingredients que mai no poden faltar a Cal Forest.

Tartar del cal forestLa Felisa Mayo Sánchez i el xef Ignacio Lostao, ambdós amb una àmplia trajectòria en el món de la gastronomia, són l’anima mater del Cal Forest que, concebut com a un gastro bar de tapes gurmet, li dona un gir a la cuina tradicional espanyola i la fusiona amb influències asiàtiques. Certament, Cal Forest és un establiment que destaca per la seva qualitat, tant de servei com dels productes presentats als comensals, però no amb la mateixa formalitat protocol·lària dels restaurants tradicionals. De fet, el concepte de gastro bar ens convida a compartir i divertir-nos mentre gaudim dels àpats més deliciosos.

Sala principal cal forestSi bé la cuina del Cal Forest ja és molt bona carta de presentació, també és així quan parlem de l’experiència de Felisa Mayo, com a maître de sala, i de l’habilitat d’Ignacio Lostao al capdavant dels fogons. Amb una experiència de més de 20 anys en restaurants d’Estepona, Sevilla, Marbella, Ronda, entre altres localitats, van aconseguir el reconeixement dels seus clients.

Mini hamburgueses del cal forestEl Cal Forest és un establiment diferent i amb identitat pròpia, amb un incansable equip humà, que apropa els més exquisits sabors espanyols i mediterranis a les nostres muntanyes. L’atenció al detall, el respecte del producte, la presentació i, per descomptat, l’equilibri entre aromes i sabors, que s’aconsegueix amb la cocció a baixa temperatura, són les variables més importants de la seva equació. Hi podem gaudir d’exquisits menjars com ara les mini burgers de vedella amb maionesa de trumfes,  l’increïble steak-tartar de filet de “vaca vieja” servit sobre el moll de l’os o el tàrtar de tonyina vermella amanida amb salsa de miso, alvocats i cítrics. La carta està perfectament dissenyada perquè el client estimuli els seus sentits.