Què pots fer per recuperar la cabellera després de l’estiu?

Has tornat de la platja amb els cabells convertits en un complet fregall? És molt més habitual del que creus i has de saber que no estàs sola.

Per què els cabells pateixen tant a l’estiu?

El sol a l’estiu deshidrata i la seva acció sobre els nostres cabells afecta els pigments i la coloració, tant la dels cabells tenyits com la dels naturals. Això és degut a l’acció dels raigs UVA/UVB, de manera que abans d’exposar-nos al sol ens hauríem d’aplicar un protector solar capil·lar.

Cabellera

Si no ho fem, els rossos acaben prenent un desagradable color verdós i els foscos s’aclareixen. A més, quan tenim el cabell sec, som més propensos a encrespar-se. I és que el frizz es produeix quan els cabells busquen la humitat de l’ambient i s’expandeixen per hidratar-se.

Tractaments mèdics estètics

Plasma ric en plaquetes (PRP): Aquest tractament consisteix en l’aplicació de plasma ric en plaquetes del mateix pacient, i segur que us sona dels tractaments facials. El procés és molt senzill i indolor. A la mateixa clínica s’extreuen 15 ml de sang del pacient, aquesta se centrifuga durant 5 minuts per extreure el plasma que s’aplicarà de forma injectada durant els 30 minuts posteriors a la preparació. Els beneficis són espectaculars: estimular la formació del col·lagen, elastina i àcid hialurònic, alhora que augmenta la vascularització del fol·licle pilós. És a dir, ajuda a frenar la caiguda dels cabells i potencia la regeneració del mateix en pacients amb pèrdua moderada de cabell.

Com evitar que caiguin els cabells a la tardorCom evitar que caiguin els cabells a la tardor?
  1. Tots els factors que alteren els cabells a l’estiu (calor, exposició solar, vent, clor, contaminació ambiental) no només afecten la fibra capil·lar, també el cuir cabellut se’n ressent, es descama i hipersensibilitza. I sense un cuir cabellut sa no hi ha cabellera bonica a la tornada d’estiu.
  2. Exfolia el cuir cabellut amb regularitat: El cuir cabellut va acumulant residus de productes capil·lars (xampús, condicionadors, màscares…), així com olis naturals i cèl·lules mortes. L’exfoliació ajuda al procés natural de renovació cel·lular, a més de tornar la brillantor natural al cabell i fa que el cuir cabellut estigui menys escatós, sec i amb tendència a la picor.
  3. Raspalls per al cuir cabellut: Els raspalls de massatge ajuden a augmentar el flux sanguini al cuir cabellut, amb la consegüent major arribada de nutrients al fol·licle pilós. I ajuden a desfer-se de les cèl·lules mortes, la caspa i altres residus capil·lars.
  4. Fruites, verdures i proteïnes: Es recomana consumir de 2 a 4 porcions de fruites i de 3 a 5 de verdures al dia, a més d’obtenir proteïnes de fonts com els ous (rics en biotina), les nous i el salmó (rics a vitamina D i omega 3). El te verd i les prunes són bones aportacions de ferro, i les pastanagues de zinc.