Remeis naturals contra l’astènia primaveral

Arriba la primavera i encara que molts de nosaltres fem front a aquesta estació amb optimisme, n’hi haurà moltes i molts que se sentiran cansats o decaiguts. Aquesta sensació de cansament físic i mental, s’anomena astènia primaveral. Us donem algunes claus per superar-la.

Descans

El descans és el millor remei contra la fatiga. Els experts insisteixen en la importància de dormir almenys set hores de son ja que dormir té un efecte reparador sobre l’organisme. Així mateix, un descans de tan sols cinc minuts cada hora ajuda a fer que la jornada laboral sigui més relaxada.

Remeis naturals astènia primaveral descansHidratació

Beure suficientment és la clau per mantenir l’organisme hidratat i assegurar una bona funció renal i intestinal. Un dels trucs més senzills per assegurar una hidratació adequada és tenir sempre a l’abast una ampolla d’aigua mineral natural al lloc de treball o al costat del llit. A més, un bon equilibri hídric també millorarà l’aspecte de la vostra pell.

Remeis naturals astènia primaveral hidratacióDieta

Per combatre el cansament i un baix estat vital , un dieta equilibrada i variada és fonamental. Es recomana, sobretot llegums, fruits secs i productes integrals, rics en fibres i vitamines del grup B. Les fruites i verdures de temporada són un altre dels pilars d’una dieta sana. També pots afegir un complement alimentari amb triptòfan, que t’ajudarà a millorar el humor i a trobar-nos millor, tant físicament com mentalment.

Remeis naturals astènia primaveral DietaHipèric

L’hipèric (Hypericum perforatum) és una planta ideal contra l’astènia. Els antics grecs ja coneixien els seus efectes antidepressius que, en els últims temps ha trobat grans defensors per la seva capacitat de combatre l’astènia primaveral. Consumida com a infusió (i sota la tutela d’algun especialista) se la considera antidepressiva i se l’anomena el “Prozac natural”.

Remeis naturals astènia primaveral hipèricPassiflora

La passiflora (Passiflora incarnata) és una de les opcions naturals més eficaces per combatre els problemes de son, ja que és un sedant efectiu, i té un lleuger efecte hipnòtic, a més de ser antiespasmòdica i analgèsica. Feu bullir un litre d’aigua, hi tireu 20 g de flors i ho deixeu 20 minuts. En preneu una tassa al migdia i una altra una hora abans d’anar a dormir. Si l’insomni persisteix, es pot prendre una tercera tassa durant la nit.

Passiflora