Remeis naturals per combatre l’insomni

Després dels períodes de vacances, amb el canvi d’hàbits que això suposa, és possible que algú de la família pateixi insomni. Us proposem alguns remeis naturals que us ajudaran a agafar el son.

Rosella

És de les plantes més populars per combatre l’insomni, ja que és una planta que té la capacitat de relaxar i, al mateix temps, provocar un son profund i durador. Només s’han d’utilitzar 2 grams de flors per cada tassa d’aigua bullint, i beure després de deu minuts de repòs i posterior filtració.

Rosella per insomniFlor de la passió

Es pot utilitzar també amb nens o amb gent gran, fins i tot amb tractaments prolongats, la qual cosa els permetrà descansar millor a la nit. També és molt útil per calmar els nervis en situacions estressants: època d’exàmens o presentacions en públic. Fer una infusió d’un parell de cullerades de la planta seca per mig litre d’aigua. Beure un parell de tasses petites al dia.

Flor de la passióValeriana

La valeriana és antiespasmòdica, hipnòtica, sedant i millora la qualitat del son. Millora l’humor i la concentració. Prendre en infusió, una culleradeta plena d’arrel de valeriana picada (1-3 g) en una tassa d’aigua calenta i deixar reposar entre 10-15 minuts. Es pot prendre fins a 3 tasses al dia o pots prendre-la en comprimits.

ValerianaMelissa

A més de calmar els nervis, la melissa té propietats lleugerament narcòtiques. Tot això resulta interessant quan es té dificultats per dormir. Fer una infusió d’una cullerada per got d’aigua durant 15 minuts. Un got mitja hora abans d’anar-se’n al llit. O posar tres gotes d’essència en un terròs de sucre i prendre’l mitja hora abans d’anar a dormir.

MelissaLlimona

La llimona fa miracles. Des de males digestions fins a calmar els nervis, passant pel mal alè, el reumatisme o problemes a la pell. I també serveix per ajudar a agafar el son. Cal que exprimim una llimona i ho barregem amb un parell de cullerades de mel en aigua tèbia. Beure’s la barreja just abans d’anar-se’n al llit.

Llimona

Més info