La millor selecció de vins italians per a la teva taula

Què millor que començar a celebrar l’arribada d’un nou any gaudint d’un bon vi? Per aquestes festes,  Bomar, l’empresa andorrana amb 86 anys d’història al país, aposta per una selecció de vins exclusiva, de bodegues italianes que compten amb els cellers vitivinícoles de major prestigi internacional.

Recorregut per la història d’una empresa familiar

La història de BOMAR s’inicia cap a l’any 1930, quan Miquel Armengol Pal, a l’edat dels 18 anys, emigra d’Andorra per anar a treballar a Espanya, com feien moltes altres famílies humils del país en aquella època. No obstant això, amb l’esclat de la Guerra Civil Espanyola, retorna al país i, juntament amb l’Esteve, el seu germà gran, funden l’empresa de transports AUTO-TRANSPORTS “La Andorrana”. El negoci es va centrar en la compra i transport de productes d’alimentació, com ara olis i vins, des d’Espanya cap al Principat.  L’activitat es manté fins a finals de la Segona Guerra Mundial a càrrec de Miquel Armengol Pal.

L’any 1953 es comencen a veure els primers vehicles comercials i l’empresa esdevé un establiment  de distribució de grans marques comercials.

L’any 1969, Miquel Armengol Pons, a l’edat de 18 anys, s’incorpora a treballar de ple negoci familiar, que en aquella època estava integrat pel seu pare i un empleat. Els anys següents van ser d’expansió i es van convertir en l’inici de grans relacions comercials amb importants grups internacionals del món del vi i els espirituosos.

Avui en dia, el grup empresarial t compta amb un equip de més de 80 persones – amb una gran trajectòria en el sector de la comercialització i distribució en el mercat Andorrà -, que ofereix una àmplia oferta de productes i serveis que contribueixin al creixement i desenvolupament qualitatiu del país, tot mantenint l’essència d’una gran empresa familiar.

Bomar, que forma part de la societat patrimonial familiar ACSA (Armengol Calsina S.A.), treballa amb les primeres marques com a agents exclusius de les principals categories de begudes, des d’espirituosos, vins, cervesa, energètics, refrescos i sucs,  fins a aigües. També lideren el mercat del pa, les masses congelades i la higiene industrial. Tanmateix, si hi ha un sector que els diferencia i on destaquen pel seu recorregut i tarannà, aquest és el vi.

En l’actualitat, Mario Foricher i Emmanuel López – dos grans sommeliers amb una important trajectòria, formació i experiència professional -, es troben al capdavant del departament del vi. Aquests, conjuntament amb Miquel Armengol Calsina, incorporen nous productes amb l’objectiu de portar les noves tendències al país, sempre anant un pas endavant.

Propostes que marquen la diferència, vins italians

Aquest 2023, Bomar vol fer una gran aposta per Itàlia, un país on els orígens del vi es remunten als anys 500 aC, amb un gran desenvolupament de la viticultura moderna i una gran complexitat en el seu producte, ja que les 20 regions que la conformen són totes productores. Actualment, el país és el productor més gran de vins, amb un 17% de la producció del vi consumit en el món.

Amb l’objectiu de comprendre millor l’evolució del món del vi, en totes les seves facetes, i tenint en compte que els consumidors cada vegada s’informen més i exigeixen noves propostes, Bomar apropa al públic andorrà sis importants bodegues del mercat italià.

TUA RITA

Es tracta d’un celler ubicat a la Toscana amb una viticultura biològica, tradicional i artesana. La filosofia de producció de l’empresa se centra en la mínima intervenció de la vinya.

AZIENDA AGRICOLA LE MACCHIOLE

Ubicada a un petit poble de Bolgheri, els enòlegs compten amb un raïm excepcional per elaborar els seus vins. L’estil de Le Macchiole està íntimament lligat amb el terroir de Bolgheri que permet elaborar vins originals i amb un gran caràcter.

TENUTA SAN GUIDO

Tenuta San Guido és el resultat d’una tradició vitivinícola que s’ha transmès de generació en generació. El productor italià elabora vins a l’estil de Bordeus, sent el Sassicaia un dels més icònics i coneguts.

MARCHESI ANTINORI

La família Antinori s’ha dedicat a la producció de vi durant més de sis-cents anys. És un dels cellers més antics d’Itàlia i pel qual han passat 26 generacions que han sabut innovar i oferir propostes trencadores, però sempre mantenint el respecte per les tradicions i el territori. Com a vins referents, destaquen el Solaia, Tinganello i Guado al Tasso.

TENUTA DI BISERNO

El terrer excepcional, el sòl únic del Conglomerat Bolgheri, les condicions naturals, l’exposició al vent i el microclima es combinen per a donar vida al creixement de vinyes de qualitat excepcional, que donen vins únics, autèntics i distintius. La finca s’estén al llarg de 40 hectàrees i se situa a 90 metres sobre el nivell del mar. Va ser creada l’any 2001 pel Marquès Ladovico Antori, fundador també d’Ornellaia i responsable del seu clamorós èxit, amb l’objectiu de revaloritzar la zona de Bibbona.

GRUP COLLEMASSARI

La finca Castello ColleMassari es troba en els vessants del Monte Amiata. L’empresa cobreix una superfície de 1.210 hectàrees, de les quals 120 són de vinyes, 90 d’olivars, 400 de terra cultivable i la part restant, boscos. Fundat pels germans Claudio, Maria i Iris, el celler constitueix un veritable “domini” distribuït en tres propietats, el Castell Di Collemasari, en l’àrea de Montecucco; la finca Grattanacco, en Bolgheri; i finalment, la finca Poggio Di Soto, un veritable clàssic de Brunello di Montalcino.

A través d’aquests sis cellers, BOMAR vol portar al país l’expressió màxima dels vins italians per a un públic cada cop més interessat a tastar nous sabors. L’empresa es troba a disposició de tots aquells clients que vulguin conèixer en profunditat aquestes noves tendències amb les formacions i degustacions que, contínuament, estan oferint. Per a qualsevol consulta o assessorament contactar amb Mario Foricher al telèfon  (+376) 345 243 o amb Emmanuel López al telèfon (+376) 609 186.