12 dies inoblidables per descobrir la Cambodja més autèntica

Aquest mes Viatges Emocions et convida a descobrir una de les joies del sud-est asiàtic, Cambodja, amb un itinerari de dotze dies amb el qual podràs gaudir de l’autenticitat que aquest país ofereix a tots els visitants. 

El recorregut comença a Phnom Penh, una ciutat bulliciosa i plena de contrastos que es troba en ple desenvolupament i en la qual es pot apreciar a simple vista com conviuen harmoniosament edificis moderns amb cases tradicionals i grans centres comercials amb mercats locals. Aquest primer contacte amb el país ens permetrà submergir-nos en la Cambodja més autèntica, que ens portarà fins a la ciutat de Kompong Cham, situada a la vora del riu Mekong.

El recorregut per Kompong Cham continua per Skun, on els guies locals faran una parada tècnica perquè puguem descobrir les famoses aranyes fregides. Després de fer el tast, la ruta segueix cap Kompong Cham, on ens aturarem al turó dels homes i el turó de les dones, Phnom Pros Phnom Srey, un punt molt interessant a causa de la història que amaga. Aquest lloc ens parla de la rivalitat que hi havia entre homes i dones per construir la muntanya més alta del país. En aquesta zona es troben una important quantitat de pagodes i figures que mostren la vida de Buda.

Recorregut per la Cambodja rural

Per conèixer la Cambodja més rural serà necessari agafar la moto, que serà conduïda pels guies locals. En el seient posterior de la moto podrem apreciar com és la vida rural en el país, tot travessant camps d’arròs i aldees. Alhora, el viatge en moto ens permetrà arribar fins al temple de Nokor, construït durant el regnat de Jayavarman VII, cap a l’any 1200, i d’altres que es troben molt a prop de Kompong Thom com ara els de Sambor Prey Kuk, un conjunt de temples que daten del segle VI.

Un dels plats forts, quan visitem la ciutat de Siem Reap, serà el recorregut per l’aldea flotant de Kompong Kleang, un lloc en el qual les cases estan situades sobre pilons de més de 9 metres per protegir-se de la pujada de nivell del llac Tonlé Sap.

Visita els impressionants temples d’Angkor

L’itinerari, també inclou la visita als incomparables temples d’Angkor, declarats Patrimoni de la Humanitat l’any 1992, que reflecteixen l’esplendor de l’imperi Khmer. Angkor Wat és considerat el recinte religiós més gran del planeta i el lloc perfecte per entendre la simbologia de Cambodja.  Molt a prop d’aquest temple es troba l’impressionat ciutat fortificada d’Angkor Thom en la qual ens endinsarem per conèixer Bayon, un dels centres religiosos més significatius del país, on segurament tindràs la sensació d’estar observat sota la mirada d’Avalokiteshvara.

Durant la nostra visita tindrem la possibilitat de visitar Phimeneakas per accedir a les terrasses dels elefants, des d’on el rei i la seva cort presidien les desfilades de les tropes. D’aquest mateix lloc, fent un passeig molt curt, podrem arribar a les terrasses del rei leprós. També passejarem per Ta Prohm, famós per les seves ruïnes entrellaçades amb les arrels del bosc i, a més a més, conegut perquè en aquest temple Angelina Jollie va rodar la pel·lícula Tom Rider.

La corona de l’art angkorià és, sens dubte, Banteay Srey, la ciutadella de les dones. Camí al temple podrem aturar-nos en algunes de les aldees que fabriquen sucre de palma i cistells del mateix material. El recorregut continua fins a arribar a Ta Som, un temple amb una impressionant porta posterior absolutament envoltada per les arrels d’un arbre.

Neak Poan serà la següent parada. Aquest centre religiós format per 4 piscines, antigament era utilitzat com a hospital. Es deia que les seves aigües curaven totes les malalties.  La visita al temple laberíntic de Preah Kanh tanca el recorregut de la jornada.

Viatge en tuk tuk

Si alguna vegada has tingut curiositat per visitar algun país del sud-est asiàtic, sabràs que el tuk tuk és un dels mitjans de transport més populars. Durant el nostre viatge, tindrem l’oportunitat de conèixer l’aldea de Wat Kor, que encara conserva la seva estructura original i és el lloc on viuen les famílies de la zona.

Al voltant d’una embarcació ens endinsarem riu amunt pel Sangke i veurem com els aldeans viuen de la pesca. El viatge per Battambang ens permetrà descobrir Phnom Penh, d’on no pots marxar sense visitar els seus mercats més populars.

Destinació final, Koh Kong

La travessia finalitza en la ciutat de Koh Kong, situada a molt pocs quilòmetres de la frontera amb Tailàndia, on es podrà gaudir de les cascades Ko Por, conèixer el manglar més gran del sud-est asiàtic, Pream Krassaop, com també l’aldea de Pum Chas.

Aquest itinerari també pot acabar a la platja, a lïlla de Koi Krabey. D’un temps ençà, Cambodja ofereix unes màgiques illes on gaudir d’uns dies en un marc realment paradisíac. Koh Krabey Six Senses proposa al viatger l’exclusivitat de viles amb piscina privada en aquesta illa ocupada únicament per l’establiment.

Koh Russsey Resort ofereix impressionants viles davant del mar, envoltades d’un paisatge únic. Tots dos llocs faran les delícies dels viatgers més exigents i sens dubte seran una experiència que romandrà molt de temps a la memòria. La vivència exclusiva, d’un moment exclusiu, en un lloc exclusiu.

Informació important:

Visat: s’obté a l’arribada de Cambodja i té un preu de 30 dòlars. És necessari portar fotografia i passaport amb almenys 6 mesos de validesa.

Moneda oficial: Riel –  Canvi: 1 dòlar = 4000 riels

Vacunació: no és necessari vacunar-se per viatjar al país

Mosquits: No oblidis portar el teu repel·lent perquè a Cambodja hi ha molts mosquits.