Japó: El país del sol naixent

Japó és una destinació ideal a qualsevol època de l’any. Cada estació té un extraordinari atractiu i és un destí perfecte per viatjar a finals d’any. La nostra proposta és fer un viatge d’uns 10 o 12 dies, per fer-se una idea global del país, tot combinant ciutats modernes com Tokyo i Osaka amb altres ciutats més tradicionals com Kyoto i Takayama

El viatge comença a la ciutat de Kyoto, on es visita el castell Nijo. També és interessant la visita al temple Kinkayu-ji i el santuari Heian. També a Kioto cal veure el temple, Kiyomizu, amb un balcó de fusta sobre 139 pilars que el sostenen a 15 m d’alçada i des d’on es veu una espectacular panoràmica de la ciutat.

Nara, antiga capital del Japó mereix també una visita, on hi ha el temple Todaijil, que acull el Gran Buda, el més cèlebre dels monuments antics de la vila. El santuari Kasuga, construït el 768, amb els seus edificis lacats en vermell, contrasten amb la vegetació de l’entorn. Tampoc ens podem perdre el parc dels cérvols sagrats.

Per anar a Okayama, cal prendre el “tren bala”, on es visita el mirador a la muntanya Washuzan i s’arriba a l’illa de Yoshima. Des d’allà, es passa per Kurashiki i s’arriba a Hiroshima, una de les ciutats més conegudes, on visitarem la cúpula de la Bomba Atòmica i el parc commemoratiu de la Pau. El viatge segueix cap a Osaka, on es visita el castell i el barri Dotombori. A Kanazaw, després de visitar la ciutat i el mercat Oumicho, és interessant passar pel barri Higashi Chayagai, i entrar en una casa de geishes.

També es visiten ciutats interessants, com Kanazawa, Shirakawago, Takayama, Nagoya i Ryokan, abans d’arribar a Tòquio, la capital, dominada pel mont Fuji, que també visitarem. A Tòquio, descobrirem la plaça del Palau Imperial, la torre de Tokyo i el temple Asakusa Kannoni la seva arcada comercial de Nakasime.

Un viatge de somni durant el qual descobrirem també la saludable cuina japonesa, prou coneguda actualment a casa nostra. Tastarem els sushi, els udon, els ramen, les gyoza, els sashimi, la deliciosa tempura, la sopa de miso o la increïble salsa teriyaki.