Et convidem a un passeig per Jerusalem, ciutat daurada

La ciutat de Jerusalem és sagrada per tres religions: el judaisme, el cristianisme i l’islam el que li confereix una riquesa cultural i històrica gairebé única en el món. A banda de la visita de la ciutat, fer una excursió a Massada i el mar Mort, és del tot recomanable.

Jerusalem és una ciutat que impressiona, sobretot si s’hi arriba cap al tard, quan la llum del sol la tenyeix de daurat. Jerusalem, és una ciutat de contrastos, vibrant i plena de vida. Hi cohabiten les tres religions, el judaisme, cristianisme i l’islam. La ciutat vella guarda dins de les seves muralles tresors històrics, arqueològics i religiosos. Fora de la ciutat antiga trobarem una ciutat amb universitats i museus, barris moderns, laics, àrabs, jueus ortodoxes, tots amb les seves tradicions. És una ciutat que no ens deixarà indiferents.

És imprescindible anar a l’esplanada de les Mesquites, al Mur de les Lamentacions, al Sant Sepulcre i al turó de les Oliveres. El turista pot triar d’allotjar-se en un Kibbutz Hotel o en qualsevol dels nombrosos hotels de luxe que hi ha per tot el país. A banda de la visita de la ciutat, val la pena fer una excursió fins al llac Tiberiades a Galilea, Natzaret, Massada i el mar Mort, on és molt recomanable prendre un bany i surar en les seves aigües.

La gastronomia d’Israel és una cuina molt diversa a causa de les diferents influències culturals que la componen. Està composta de plats locals tradicionals dels nadius d’Israel i de plats portats a Israel per jueus de la diàspora. Té influències marroquines, iemenites, russes, àrabs i poloneses. La cuina israeliana, per tant, té les seves arrels tant a la cuina jueva com a la cuina àrab. Alguns aliments locals, com ara el falafel, l’hummus o el pa de pita, s’han convertit en sinònim de cuina israeliana. Un dels millors restaurants de Jerusalem és el Chakra, al carrer King George 41, telèfon  026252733. www.chakra-rest.com