La nova aposta de Giambattista Valli

Giambattista Valli va presentar la seva col·lecció Tardor/Hivern 2022-2023, a la Setmana de la Moda de París, influenciat per la figura i la seguretat de les noies parisenques. Peces que criden a la llibertat i creativitat, deixant de banda les crítiques, i que empoderen les dones. Sense deixar enrere el seu estil xic i dolç, que tant el caracteritza, la seva influència emana directament dels anys 60.

La silueta de la dona que es mantenia des de l’antiguitat va quedar desterrada als seixanta, aportant més llibertat a l’hora de vestir, però, sobretot, comoditat. Reivindicant aquest fet, el dissenyador s’ha vist influenciat per aquest moviment on el podem veure els seus vestits de tall mini, envaïts per tonalitats suaus, transparències i plomes -sent les tendències clau de totes les passarel·les- amb grans volums, característics de Valli, una característica que aconsegueix amb l’ús del tul.

Tot i que les desfilades es preparen amb antelació, a l’últim moment, i a causa de la situació tan crítica que està vivint Ucraïna, va decidir canviar la banda sonora de la desfilada, juntament amb el maquillatge i el pentinat de les models, per una altra que recreava un estil mullat que simbolitzava ressorgir i renéixer d’una nova etapa.

Giambatista Valli tornava a apostar per la màxima feminitat en una desfilada on les propostes de la col·lecció es van alternar amb els seus dissenys d’alta costura. A la seva col·lecció ‘Couture’ no falten els grans i reconeguts clàssics de la casa, com ara els volums extravagants de tafetà i tul o les faldilles de mussolina amb colors que van, des de l’espectre dels pastissos, fins a les tonalitats més vibrants, amb el clar objectiu d’atorgar una aura rejovenidora a la firma.