(+Fotos) L’humor i la música de Javier Ruibal arriben a Ordino

En el marc de la Temporada 2022 de l’Auditori Nacional, Javier Ruibal va arribar al Principat per presentar el seu darrer treball discogràfic, Ruibal, un disc amb cançons inèdites compost durant el confinament, ple de frescor i maduresa.

Fotos: Noelia Farias

Escrit i compost durant el confinament, el nou disc de Ruibal, en format de llibre, conté 12 cançons inèdites, a més a més, ‘Intempèrie’ – Premi Goya a la millor cançó original 2020 de la pel·lícula homònima de Benito Zambrano –, 13 relats inèdits i 13 aquarel·les originals de Sonia Alonso.

Sorprenents en formes, títols, estils i continguts, les cançons de l’últim àlbum del compositor andalús reflecteixen una evolució notable respecte a discos anteriors i, si bé les temàtiques i els enfocaments són diferents, en cap peça falta l’emoció i l’humor que el caracteritza. Segons el cantautor, Ruibal té la voluntat de tornar al disc, el valor emocional que sempre va tenir. D’aquí aquesta proposta de llibre-disc perquè torni a ser un objecte preuat a les mans de qui el rebi.

Més de trenta anys d’ofici avalen a aquest músic creatiu i diferent de tots els de la seva cultura i generació  – compositor, arranjador, guitarrista i cantant –  que va trepitjar l’escenari de l’Auditori d’Ordino, parlant una mica en català i amb la guitarra a la mà. També va estar acompanyat dels seus fills, Lucía Ruibal al baix i Javi Ruibal a les percussions acústiques i electròniques, per fer gaudir al públic d’una vetllada inoblidable.

Aquesta va ser la quarta actuació que acull l’Auditori Nacional en el marc de la Temporada 2022, que enguany aposta per una programació molt variada i eclèctica amb artistes locals i també de fora de les nostres fronteres, amb l’objectiu d’abastar tots els gustos i públics.

Javier Ruibal en concert