Noces i comunions: com organitzar i pressupostar la teva celebració?

Organitzar un gran esdeveniment com ara una primera comunió o la celebració d’un casament, implica quelcom més que una simple festa amb amics i familiars. Un dels aspectes més destacats a l’hora de prendre la decisió definitiva és saber si estem preparats per afrontar les importants despeses econòmiques que comporta i, un altre, si disposem del temps per a poder organitzar-lo nosaltres o deleguem la feina a una empresa especialitzada.

Tant és si escollim una opció com l’altra, el més adient seria elaborar un pressupost aproximat, tenint en compte totes les partides necessàries i prioritzant els aspectes que més ens interessin, per evitar ensurts d’última hora.

Començarem pels vestits dels nuvis, on trobarem un gran ventall d’opcions i de preus, en funció de la marca i del dissenyador. El preu mitjà del vestit de núvia està en 1.500 euros, però podem trobar des de 500 euros, fins a 20.000. També tenim l’opció de llogar-lo, però no hem d’oblidar els complements: vel, tocat, roba interior, sabates o joies; això pot comportar una despesa d’aproximadament 700 euros. Pel que fa al nuvi, el vestit i els complements poden sortir per una mitjana de 1.200 euros. Pel que fa als vestits de comunió, l’operativa és molt semblant, si volem un bàsic, sense grans pretensions, els podem trobar per 50 euros, però si optem per propostes més exquisides, amb tocat, guants, limosnera i tela de qualitat, podria arribar a superar els 350 euros.

Ram de núvia per a la celebració de nocesUna vegada ens hem decidit pels vestits, haurem d’afrontar la partida més important del pressupost, el banquet i tots els extres de la cerimònia. El preu mitjà per cobert oscil·la entre els 110 i els 140 euros per persona, però si no està inclosa la barra lliure, encara haurem de sumar 15 euros més.

El preu mitjà del ram de núvia, incloent-hi les del nuvi i el padrí, està entre els 150 i 300 euros. Per a les comunions, aquesta partida es pot destinar a un centre de taula.

Fotògraf professional per a la celebracióLa despesa que implica la perruqueria, el maquillatge i l’estètica, podria estar al voltant dels 600 euros, sempre que les professionals no s’hagin de desplaçar al nostre domicili. En el cas de les comunions, el pressupost és més baix i podem aconseguir un magnífic resultat per només 80 euros.

I és clar, una ocasió com aquesta s’ha d’immortalitzar, ja que quedarà en el nostre record per a tota la vida. Per tant, hem de pensar a contractar un fotògraf professional i a aquesta partida haurem de destinar, entre 1.500 i 2.000 euros. Però, si també volem un vídeo, llavors haurem d’afegir, entre 900 i 1.000 euros més, depenent de la tarifa del professional encarregat de fer-ho.

Decoració de la zona de la celebració de la boda

Abans hem parlat de les flors del ram de la núvia, però no hem d’oblidar que la sala també compte amb la seva decoració floral. Aquesta partida pot variar ostensiblement, en funció del tipus de flor i de la quantitat d’espais que vulguem decorar, així que partirem d’un preu mitjà de 800 euros.

No hem d’oblidar un detall per als convidats i aquests es poden situar, entre 4 i 6 euros, sempre que vulguem un regal convencional.

Targeta d'invitació per a la celebracióTampoc hem d’oblidar tota la papereria, que inclou les invitacions, el menú i el seating plan, aquesta partida ens pot comportar una despesa d’entre 600 i 800 euros. Però, si només volem les invitacions, el preu mitjà es podria situar en 350 euros.

Però, una celebració sense música, deixa de ser una festa, així que, el preu mitjà d’un Dj oscil·la entre els 500 i els 900 euros, però si optem per una orquestra, el pressupost es pot elevar fins als 1.000 euros, aproximadament.

Decoració de la taula de celebracióI, perquè a totes les celebracions es consumeix alcohol, el transport per als convidats és indispensable. Així que, afegim al nostre pressupost un cost aproximat de 700 euros més.

Un fet que és inherent a qualsevol casament és, sens dubte, el viatge de nuvis. Aquest dependrà molt de la destinació que vulgueu escollir, però un preu mitjà per a aquesta partida, podria oscil·lar entre els 3.000 i els 5.000 euros per a dues persones.

Viatge de nuvisDesprés de valorar quantitativament totes les partides, ja podem prendre una decisió al respecte. Només caldrà avaluar, si deixem tota aquesta feina en mans d’una empresa especialitzada, que ens garantirà un resultat final més professional i ens permetrà gaudir plenament de la nostra celebració o, si pel contrari, el volem preparar nosaltres.