Moschino torna a la Milan Fashion Week

Si Gucci decapitava les seves models, Moschino les ha pintat de barrufetes. Com si d’un viatge interestel·lar es tractés, Jeremy Scott ha rememorat l’estil futurista dels anys 60, amb vestits i abrics curts a tot color, decorats amb cremalleres i cinturons amples.

Moschino models

Un estil que a estones recordava Jackie Kennedy, amb el seu barret i els seus guants a joc, i altres a les eficients hostesses de l’època. La culpa va ser del barret “pillbox”. Quan les models de Moschino van arribar a l’arc central de la llarguíssima passarel·la, només hi havia una explicació possible: els vestits polits en colors brillants rematats amb barrets rodons i retro només podien atendre un recordatori a l’estil de Jacqueline Kennedy, Primera Dama dels EUA a principis dels anys seixanta.

A Milà, la major influència ve del passat: Moschino, Jeremy i Jackie

Des que Jeremy Scott va assumir el càrrec de director creatiu de Moschino, els seguidors angelins del seu propi segell s’han multiplicat, una multitud de joves entusiastes que es barallen per entrar en les desfilades de Milà i formen grups a l’exterior de fervents admiradors.

Models de Moschino a MilàAquesta co·lecció de vestits de sastre ben proporcionats, tenien un estil molt Franco Moschino, en el sentit de la visió original que imprimia el dissenyador i fundador de la firma en els anys 80. Jeremy va retornar a la vida aquell aspecte original alhora que afegia la seva versió enginyosa i sàvia del segle XXI i demostrava un cop més la seva gran capacitat per revitalitzar la marca Moschino. Si l’estil dels anys 60 va dominar la part inicial de la desfilada, la part final, la dels vestits de nit, es va inspirar més en els anys 80. En els lluentons, els llaços, les asimetries i l’efecte llampec. Un càsting de luxe, amb Gigi i Bella Hadid, Kaia Gerber i Joan Smalls va fer que la desfilada de Moschino fos una de les favorites de la Setmana de la Moda de Milà. Els seus vestits amb estampats d’obres d’art pop a l’estil de Roy Lichtenstein van causar sensació.

Gigi Hadid a desfilada Moschino