Els LX anys de l’Angelina Peralba

Amb la millor companyia possible, l’Angelina Peralba Ton va celebrar els seus 60 anys –o com figurava al pastís, LX, en números romans- amb un gran dinar al restaurant A Casa Canut.

L'Angelina peralba i el seu marit aniversari
Foto: Jordi Pujol

 “Va ser una gran festa”, explicava amb emoció l’Angelina, que va viure una jornada plena de sorpreses entranyables. Per començar, hi va haver el magnífic ram amb 60 roses que li va regalar l’Alexander, el seu marit, que va fer tot el possible i l’impossible perquè tot funcionés a la perfecció. I no era fàcil, ja que els convidats superaven el centenar. Concretament, hi havia 102 adults i quatre nens, procedent de diferents parròquies d’Andorra, principalment de Sant Julià de Lòria. El muntatge que havien preparat la Cristina i el Ramon Canut era espectacular, jocs de llum inclosos, que van donar un ambient perfecte a la celebració.

Regals de l'angelina peralba
Foto: Jordi Pujol

“Tothom estava encantat, jo la primera, i vaig tenir un munt de regals”, deia l’Angelina, que gaudirà d’allò més amb els dos viatges a la Rioja, l’estada als Banys de Sant Vicenç, els massatges a Caldea i a Anyós, així com tenint cura del bonsai i dels nombrosos rams de flors que va rebre com a regal. Entre molts altres presents, l’Angelina va rebre una joia d’or típica de Portugal, bosses de mà, vasos de cristall de Baccarat, aquarel·les, un preciós rellotge,  i fins i tot un pernil!

Celebració aniversari de l'angelina peralba
Foto: Jordi Pujol

Els convidats van anar arribant i s’anaven afegint al copiós aperitiu. Després van passar a taula per degustar el menú que el xef havia elaborat per a l’ocasió. Van començar amb un foie gras d’ànec mi cuit de la casa, uns farcellets de salmó marinat a l’ou filat i caviar, un llobarro de pesca sobre fons d’espinacs i murgues, tot això abans de fer la pausa amb sorbet de grosella negra, que ajudava a fer lloc per l’espatlla sencera de cabrit rostida al forn de les tres hores. El pastís d’aniversari era el digne colofó de la festa, un massini de nata i maduixes, regat amb xampany Pommery Brut Royal.

L'Angelina Peralba
Foto: Jordi Pujol

Entre els convidats, n’hi havia de molt especials per a l’Angelina, com la Lídia i l’Enriqueta, les dues telefonistes que treballaven a l’STA quan ella hi vaig entrar, revela l’Angelina, que també va voler convidar els seus primers mestres d’escola, el matrimoni Morlaes.

Convidats a l'aniversari de l'angelina peralba
Foto: Jordi Pujol

El pianista va amenitzar la festa amb la música més variada i tothom va rebre un detall per recordar aquest aniversari tan entranyable. El regal per a les senyores va ser una polsera amb un cordó de cautxú i tres pedretes. Pels senyors els hi va oferir un bolígraf amb punter de llum per al mòbil amb el gravat « Angelina 60 anys », per als joves els havia reservat un llapis de memòria, mentre que els menuts van marxar tots molt contents amb les seves joguines.

Dinar d'aniversari
Foto: Jordi Pujol

Entre pastis i cafè, l’Alexander, va fer un petit discurs agraint a tots els amics haver vingut per celebrar aquest dia tan especial per la seva « kwartel » com anomena carinyosament a la seva esposa Angelina.

Celebració
Foto: Jordi Pujol