Ingrid Puig Espel: “A vegades creiem que fem molt poquet, però pot canviar molt la vida d’una persona”

Si bé va estudiar disseny (tèxtil, gràfic i industrial), Ingrid Puig Espel es dedica a la gestió del patrimoni familiar, a ser mare d’una nena i a gaudir de la muntanya, ballar i riure. Però, malgrat que pot semblar que la seva agenda està plena, sempre troba el moment per contagiar amb la seva alegria i motivació a l’equip del Patronat de les Dames de Meritxell, entitat de la qual també és vocal.

De dissenyadora a gestora del patrimoni familiar. Com es va donar aquest gir?

La meva formació principal és com a dissenyadora gràfica i industrial, però me’n vaig anar a Itàlia a formar-me en l’àmbit tèxtil. Hi vaig treballar molts anys fent això, però, en tornar a Andorra, em vaig dedicar a gestionar el patrimoni familiar.

I què fa una persona amb esperit tan creatiu implicada en un projecte com el del Patronat?

És que aconseguir que una persona tingui l’ajuda que necessita t’omple moltíssim. La realitat és aquesta. Ens costa molt fer totes les activitats que fem, des de vendre una rosa de Sant Jordi fins a anar a la Fira, però sabem que tot això està destinat a una bona causa, així que per a mi no és gens feixuc sinó tot el contrari.

Hi impliques també la teva filla?

Sempre! Nosaltres som molt afortunades, així que intento inculcar-li aquests valors. Sempre ve amb mi als esdeveniments, ens ajuda a vendre la loteria a la Fira d’Andorra la Vella, a retallar i enganxar els preus del nostre estand al partit del MoraBanc Andorra… Penso que aquesta consciència s’ha d’inculcar perquè, malgrat que sembla que a Andorra no hi ha necessitats, n’hi ha moltíssimes.

Moltes vegades el temps resulta insuficient en veure’ns tan absorbits per la feina. Tu, que estàs capbussada en el negoci familiar, quin consell li pots donar a la gent que vol implicar-se en una causa benèfica i no pot?

No estic d’acord amb això. Jo visc sola amb la meva nena, la meva parella és a fora i soc jo qui s’encarrega d’assumir les responsabilitats a casa. De temps, n’has de trobar si de veritat vols fer-ho. Vaig agafar tres dies de les meves vacances per poder preparar l’activitat que havíem de fer amb el MoraBanc Andorra, per exemple, i tot això ho faig amb molta il·lusió. Potser aquesta és la clau, fer les coses amb il·lusió. A vegades creiem que fem molt poquet, però pot canviar molt la vida d’una persona.

Quins són els teus objectius a dins de l’organització?

M’agrada la feina bruta, sempre ho he dit (riu). No soc tan organitzada per les qüestions de papers, però no em fa por arremangar-me i ajudar a organitzar les activitats que fem, com ara el ‘Quinto’ que estem acabant de preparar.