Marta Julià: “Hi ha molt bona gent disposada a posar-hi el seu granet de sorra”

Llicenciada en Dret, amb experiència a diferents associacions i cofundadora de RelocAnd, una empresa de serveis de reubicació per a estrangers, la Marta Julià compagina la seva carrera professional amb la de secretària del Patronat de les Dames de Meritxell. Mare de dos nens i resident a Andorra des del 2012, és una dona que busca ajudar allà on la puguin necessitar.

Com assoleixes l’equilibri entre les teves responsabilitats professionals i les tasques que duus a terme al Patronat?

Sempre he estat una persona que ha treballat i, a la meva empresa, intento fer tota la feina durant els matins, ja que també soc mare i vull estar per ells. Però, tot i que pot resultar difícil, penso que s’ha d’intentar ajudar les persones d’alguna manera.

La Montse Rebés, tieta del teu marit, va ser una de les primeres Dames de Meritxell. Això va ser fonamental perquè t’hi impliquessis?

A partir de la seva tasca, vaig poder conèixer més el Patronat, ja que em vaig sentir interessada pel fet de poder ajudar persones que són a Andorra. A més a més, el llegat de la tieta del meu marit és enorme i, malgrat que veig impossible emular-la, em va fer il·lusió implicar-m’hi.

Quines són les teves principals funcions com a secretària del Patronat de les Dames de Meritxell?

M’encarrego de portar les actes i els escrits relacionats amb l’activitat del Patronat, però sempre intento ajudar la Cristina (Cerqueda) en tot el que puc, ja que ella assumeix una part molt significativa de la feina. Afortunadament, hi som unes quantes persones i ens podem repartir les responsabilitats.

M’omple molt el fet de poder ajudar als altres, especialment perquè és gent propera i que realment ho necessita. Al sopar amb motiu del 50è aniversari del Patronat, vam recaptar molts diners que ens permeten continuar la nostra tasca. Costa moltíssim aconseguir aquests ajusts, però hi ha molt bona gent, més del que pensem, que està disposada a posar-hi el seu granet de sorra. Això és realment satisfactori.