Silvia Bello: “Sembla que a Andorra tothom té una vida còmoda, però malauradament no és així”

Fa 9 anys que resideix al Principat d’Andorra després de deixar enrere Barcelona i una interessant trajectòria professional com a enginyera en Telecomunicacions i project manager. També cofundadora de l’empresa RelocAnd i mare de dues nenes, la seva vida va fer un gir de 180 graus en convertir-se en empresària, una faceta que va a cavall amb la responsabilitat de la tresoreria del Patronat de les Dames de Meritxell.

La teva formació i experiència professional és, sens dubte, una de les qüestions que més em criden l’atenció. Com estableixes un vincle entre l’enginyeria i el que fas com a cap d’una empresa de relocation?

El que he treballat durant la meva experiència com a enginyera és la capacitat d’exercir com a project manager. A RelocAnd, podríem dir que cada persona és un projecte que es fa des de zero, amb un inici i un final; és a dir, tot comença amb una entrevista i es treballa fins a aconseguir que aquest client estigui satisfet amb els resultats de les gestions que hem fet perquè pugui viure aquí.

Això és una responsabilitat tan gran com el fet de vetllar per la tresoreria del Patronat, que afortunadament ha millorat després de celebrar la gala del 50è aniversari.

Penso que un dels grans problemes que teníem és que no ens havíem donat a conèixer suficientment, una qüestió sobre la qual ja estem treballant. Tant andorrans com residents, hem de tenir clar que, malgrat que estem en un oasi a dins dels Pirineus i Europa, aquí hi ha moltes necessitats. Sembla que a Andorra tothom té una vida còmoda, però malauradament no és així.

I per què el Patronat de les Dames de Meritxell i no una altra associació?

Perquè és l’única associació que destina el 100% dels diners recaptats a ajudar les persones d’Andorra. Si bé és molt lloable ajudar les persones dels països veïns i d’altres continents, penso que també hem de poder donar un cop de mà a les persones de casa. Al cap i a la fi, vivim aquí. Una oportunitat com la que ens doneu, de poder fer-ne ressò a través de la revista, és un pas més perquè la societat sàpiga que existim, perquè coneguin el nostre objectiu i la nostra tasca filantròpica.

Què pot fer la ciutadania per ajudar-vos una mica més?

Podeu seguir-nos a través de xarxes socials i del nostre web, fent aportacions a qualsevol dels comptes bancaris que tenim i, a més a més, a les diferents activitats que continuarem organitzant. Les persones d’Andorra poden tenir la tranquil·litat que les seves aportacions es destinaran a accions benèfiques a Andorra, amb total transparència i traçabilitat.