Josep Anton Rosell, un periodista inquiet

Nascut a Lleida el 1938, el periodista Josep Anton Rosell va morir el 31 de juliol passat a Tarragona a l’edat de 79 anys. Va fundar i dirigir El Periòdic d’Andorra el 1997, un mitjà que no va deixar fins al 2010, quan es va jubilar.

Era un gran aficionat al cinema i això el va portar a col·laborar amb Andorra Televisió on presentava un programa especialitzat en els clàssics del cinema, “Fàbrica de somnis”. També hi tenia un espai d’entrevistes, “Identitats”, per on van passar tots els grans personatges del país.

Periodista Josep Anton RosellRosell havia fundat i dirigit el Diari de Lleida i també havia estat director de La Mañana. Havia presidit l’Associació de Premsa i de l’Associació de Ràdio i Televisió de Lleida i havia ocupat el càrrec de cap del gabinet de comunicació de la delegació del govern espanyol a Catalunya, un càrrec que va ocupar durant catorze anys, així com portaveu de la Seguretat Olímpica dels Jocs del 1992 de Barcelona. Rosell va haver de gestionar qüestions complicades com van ser l´atemptat de Vic, el d’Hipercor, o el protocol i la premsa a les Olimpíades de Barcelona, així com els fets del 23F.

Sempre serà recordat com una persona vital, defensora de la professió i de tarannà dialogant i proper

També havia estat col·laborador de la Universitat d’Andorra i va escriure diversos llibres, com “La Boira” i “Jo no soc de Barcelona”. L’any 2012 Josep Anton Rosell va rebre el premi Tristaina de Periodisme pel programa “Identitats” d’RTVA. Va ser una de les seves últimes aparicions en públic. Durant aquests últims anys havia col·laborat amb el mitjà digital El Diario.es.

Josep Anton RosellL’Associació Professionals de la Comunicació d’Andorra va emetre un comunicat per lamentar la mort del periodista lleidatà del qual va destacar “la seva energia i tenacitat, i serà sempre recordat com una persona vital, defensora de la professió i de tarannà dialogant i proper”.

Fotos: Cadena SER/Ara/Andorra Difusió