Svetlana Voropaeva: “Esperem una bona acollida per part del públic”

Protagonitzarà els dos concerts que organitza Gatzara per als dies 1 i 2 de novembre a l’auditori Claror a Sant Julià de Lòria, a les 21.30h. Les entrades es poden comprar a la web de Gatzara Espectacles. Svetlana Voropaeva tocarà amb Elena Tezeykina peces clàssiques al piano.

Svetlana Voropaeva va néixer el 1988, es va graduar de l’escola de música Rodion Shchedrin i després a l’Acadèmia de Cultura i Arts de Samara com a concertista solista. Ha guanyat diversos concursos de piano i ha actuat a molts llocs del món. Per la seva part, Elena Tezeykina, va néixer a Samara i es va graduar a l’escola de música d’aquesta ciutat, on va guanyar diferents guardons.

Elena Tezeykina
Foto: Group Classic Version
Quin serà el programa que oferirà al concert d’Andorra?

Farem un concert instrumental, interpretaré al piano peces de compositors famosos, com Granadors, Brahms, Liszt, Debussy, Ratxmaninov, Moshkovisky, entre d’altres. Tocaré algunes peces jo sola i d’altres amb la meva companya Elena, que també tocarà algunes obres tota sola.

“Cada actuació és sempre molt emocionant i important per a mi. Estic segura que la d’Andorra serà memorable”

És la primera vegada que ve a Andorra?

Doncs sí, és la primera vegada que venim a Andorra per oferir un concert de piano i estem molt il·lusionades.

Què espereu del públic andorrà?

La veritat és que és un públic que no coneixem, com t’he dit és el nostre primer cop al Principat d’Andorra. El que esperem del públic andorrà és una bona acollida.

Svetlana Voropaeva
Foto: Group Classic Version
Quina és la seva música preferida?

Si he de triar… és complicat! M’encanten les composicions de Liszt, de Beethoven, de Chopin, de Brahms, també m’agrada molt Schubert… D’altra banda, entre els meus compositors preferits n’hi ha molts de russos. En el concert d’Andorra, l’Elena i jo interpretarem obres de grans compositors que ens agraden molt.

“Interpretaré al piano peces de compositors famosos, com Granados, Brahms, Liszt, Debussy, Ratxmaninov, Moshkovisky, entre d’altres”

Quin moment ha estat el més important de la seva carrera artística?

El cas és que cada actuació és sempre molt emocionant i important per a mi. No et podria parlar d’un moment concret, perquè tots han estat impactants per una o altra raó. Estic segura que la d’Andorra serà memorable.

Qui són els seus ídols musicals?

Admiro molts músics, per exemple, Marc André Hamelin, Grigory Sokolov, Marta Argerich, Boris Berezovsky i també hi ha enregistraments insuperables de S. Richter y E. Gillels.