Laura Lavado, una consellera positiva i entusiasta

Als seus 28 anys és la viva imatge de l’entusiasme i del pensament positiu. La Laura Lavado és una persona alegre i així ho transmet al seu entorn. Consellera de Joventut al comú d’Escaldes-Engordany, s’entrega a fons a la seva tasca de treballar per al jovent de la parròquia.

La Laura és una persona inquieta i amb moltes ganes d’aprendre, tal com ho demostra en el seu dia a dia. Actualment estudia a distància a la Universitat d’Andorra per aconseguir el títol de bàtxelor en administració d’empreses i ho compagina amb diverses formacions. “Sempre tinc ganes de fer coses, no sé estar parada” indica, tot i que reconeix que no sempre és fàcil arribar a conciliar la feina, la tasca al comú i els estudis. Però ho fa sempre amb el somriure, amb un enfocament positiu i, sobretot, amb entusiasme per treballar en allò que creu. Perquè la Laura és molt vàlida en una taula de negociació. Sinó que els hi preguntin als membres de la taula de joventut, que aplega representants de tots els comuns i del Govern per tractar temes que els afecten a tots.

Al comú d’Escaldes-Engordany, la Laura exerceix la seva tasca com a consellera de Joventut amb el diàleg i el consens com a premisses cabdals. “Em considero una persona lluitadora, amb caràcter i actitud, crítica i autoexigent” reconeix la Laura. Té debilitat pel Consell d’Infants “em té completament captivada, veure com els infants exerceixen els seus drets com a ciutadans i són concscients de les seves capacitats per millorar el nostre entorn”.

Laura Lavado
Foto: Jean-Luc Herbert

“El Consell dels Infants em té completament captivada, perquè veig com els infants són conscients dels seus drets com a ciutadans”

És l’única noia de la casa, té dos germans més grans, l’un amb qui es porta 17 anys i amb el segon, se’n porta 9. “Aquesta diferència d’edats ha fet que a casa convisquessin pràcticament generacions, cada germà ha nascut en una dècada diferent; pera mi ha estat molt enriquidora m’ha fet ser més empàtica i conscient dels diferents punts de vista” indica, a l’hora que explica que va tenir la sort “de néixer en una família on sempre hem pogut parlar de tot a casa, sempre en un clima de confiança”. Una família que, quan va decidir entrar en política, li va fer costat en tot moment. La Laura reconeix que va ser una nena feliç. “Tinc molts bons records de la meva infància, que vaig passar a la part alta d’Escaldes-Engordany, on jugava al carrer. De petita, primer volia ser mestra i després advocada! Sempre he tingut moltes inquietuds i m’han interessat diversos àmbits”. Es mostra satisfeta de la seva feina actual al banc “perquè m’exigeix i em permet evolucionar i créixer. Treballo amb un equip molt maco”

Què li aporta la seva tasca al comú d’Escaldes-Engordany?

Estic aprenent molt, sento que estic evolucionant. M’agrada el que faig i tinc la sort de fer-ho amb un gran equip de polítics i de persones amb molta experiència. Som tots molt diferents, representem un ventall de perfils molt diversos i això és molt enriquidor, ens complementem molt bé. No em conformo, sempre vull anar més enllà.

Quina proposta l’ha sorprès més per part del Consell dels Infants?

Els nens estan molt compromesos amb la sostenibilitat i el reciclatge. Quan jo era petita, ja se’n parlava, però ara la conscienciació és increïble. Tenen entre 10 i 11 anys i tenen una actitud molt madura. L’experiència és molt gratificant de veritat, s’interessen per tot, pel medi ambient, per les persones grans…

“La part alta de la parròquia és una part emblemàtica i s’està convertint en el centre cultural on s’uneixen el passat i el present”

Forma part de la Taula de joventut, creu que és una bona eina?

S’està fent molt bona feina, treballem amb els representants de cada comú i del Govern. Debatem les línies de millora i els projectes en què cal treballar. Coordinem les iniciatives a implantar en els diferents punts joves per unificar criteris i assolir els objectius comuns en termes de joventut.

Quines són les prioritats del departament de Joventut?

Durant aquests dos anys hem anat reestructurant l’espai jovent i adaptant-lo a les necessitats dels usuaris, per respondre a les seves expectatives. Volem continuar fent suport i acompanyant els joves, promocionant els talents, entre d’altres accions. Tenim molts projectes en cartera, com per exemple l’art al carrer, una expressió artística que té molta tirada entre el jovent. Volem oferir una plataforma per als joves artistes que necessiten un espai per expressar el seu art.

Laura Lavado Escaldes
Foto: Jean-Luc Herbert
Treballeu amb el Museu Carmen Thyssen Andorra?

Estem valorant la possibilitat, volem apropar l’art als joves. Estem molt contents perquè s’està revitalitzant la part alta de la parròquia. Una part emblemàtica que s’està convertint en el centre cultural de la parròquia on s’uneixen passat i present, historia, art i cultura. Hem d’aprofitar aquest entorn únic.

Quan se li parla del futur, la Laura es rebel·la i assegura que allò que li interessa és el present, tot i que no es tanca a cap opció. “Tot passa tan de pressa que he après a viure i aprofitar cada moment”, remarca. Viu el seu present amb intensitat i il·lusió, “vull fer tot allò que pugui el millor que pugui, perquè el futur dependrà del que faci ara. Només sé que vull continuar créixent i evolucionant personal i professionalment”. La Laura no descarta fer carrera política en un futur, “m’agradaria, però ara per ara encara tinc moltes coses a fer i tot dependrà d’això. Serà el que hagi de ser”. Podria ser un bon actiu per a l’àmbit polític nacional aquesta alegria de viure, l’entusiasme i l’optimisme d’aquesta jove escaldenca. Seria una bona alenada d’aire fresc.

__________________________________________________

Laura Lavado nena
La Laura als 9 anys

Laura Lavado Viñas neix a Escaldes-Engordany el 13 de setembre de 1989. Va a l’Escola Francesa i després al Lycée Comte de Foix, on fa el Bac STG (màrqueting) i un BTS d’assistent de gestió de Pimes. Fa cinc anys que està treballant al sector financer i en fa dos que va entrar al comú d’Escaldes-Engordany com a consellera de Joventut. Li agrada molt llegir, la música, el ball, el mar, la muntanya… Gaudir dels meus.