El coneixement xamànic, el camí del descobriment personal

Fa dos anys que el Centre Camí Xamànic treballa a Andorra, de la mà de la Xabel i el Waco. La seva finalitat és divulgar el coneixement xamànic com a pràctiques alternatives per a l’equilibri físic i espiritual de les persones.

Tenen la seva seu social a les Bordes d’Arinsal, on reben els seus clients que es volen iniciar en el xamanisme. La Xabel, que va treballar durant 25 anys en una entitat bancària a Espanya i actualment és estudiant d’antropologia, investiga l’impacte del món de l’esperit en l’ésser humà. Explica que “el xamanisme no és un substitut de la medicina, sinó que és un complement meravellós a l’assistència sanitària mèdica”. Per la seva part, el Waco, que va treballar com a policia a Espanya durant 32 anys, indica que va descobrir el xamanisme arran d’una experiència molt dura i propera a la mort. Ara, al costat de la Xabel,  es dedica en cos i ànima a aquesta disciplina, amb el seu animal de poder, un os que li fa de guia. Amb els seus coneixements, aconsegueix curar les persones que acudeixen al centre, a través de diferents tècniques xamàniques.

“Ajudem les persones a sortir de situacions conflictives. Aconseguim que s’adonin que existeix un món espiritual paral·lel al nostre món material”

Centre Camí Xamànic
Foto: César De Pablos

 

El xamanisme existeix des de fa més de 40.000 anys arreu del món. Segons indica Waco, “és una pràctica molt potent a través de la qual ajudem les persones a sortir de situacions conflictives. Aconseguim que s’adonin que existeix un món espiritual paral·lel al nostre món material”. Assegura la Xabel que tots “som éssers de llum que vivim una experiència humana”.

Ara, amb el Centre Camí Xamànic a Andorra instal·lat a Arinsal, reben clients en consulta personalitzada. També treballen per Skype (videoconferència) amb molts països de llengua hispana, una pràctica que posen a disposició de tothom. També imparteixen cursos formatius per a aquells que tinguin interès en descobrir el món xamànic.

“Vam triar Andorra per la seva vinculació amb la natura. Durant aquests anys hem fet moltes consultes privades, tallers, i hem curat moltes persones”, declara la Xabel, que es mostra encantada de viure al país. Explica el Waco, que afegeix que “la malaltia ve per una desconnexió de l’ànima, perquè el tema emocional afecta molt el físic”. Llavors, el xaman dona la vitalitat per tirar endavant. També estableixen contacte amb persones que han mort, gràcies als poders de la Xabel, que és mèdium.

Xamànic Wako
Foto: César De Pablos

Tenen un programa a Ràdio Valira 93.3 cada dijous, on reben consultes i els demanen de preveure el futur.

Cadascú té la seva especialitat, el Waco treballa fent curacions xamàniques, ja sigui presencials o a distància, endevinacions i també descobreix les capacitats espirituals de les persones, mentre que la Xabel fa assistència xamànica en transició i dol. Una consulta al centre costa als voltants dels 100€ segons els casos.

Explica el Waco que “a vegades ens ve a veure una persona que ens diu que se sent malament i no sap el perquè i resulta que pateix una possessió… Llavors la tractem i aconseguim curar-la. També netegem cases energèticament, perquè hi ha afers pendents i això perjudica”.

El Centre Camí Xamànic s’ha presentat aquest any als premis de la CEA a la innovació, “som una empresa innovadora, a Andorra som els únics del ram”, revela la Xabel, i com a projecte d’arrelament al país, volen crear un institut internacional de xamanisme.

Informació: www.centrocaminochamanico.com
Tel. +376 694618