(+Fotos) Cal Pal, Sergi Mas i Cal Valentina s’emporten els primers Pere Canturri

Impulsats per l’associació Velles Cases Andorranes, els premis reivindiquen la conservació del patrimoni cultural del país, i alhora rendeixen homenatge a Pere Canturri Montanya, historiador, escriptor, docent, polític i alma mater de Velles Cases Andorranes.

Fotos: Nelly Dedea

La primera edició del certamen va reconèixer en la categoria d’immobles, la restauració exemplar de Cal Pal, realitzada per la família Reig, respectant la singularitat de l’edificació. En la categoria de béns mobles, Sergi Mas Balaguer es va emportar el segon guardó, que reconeix la seva aportació a la tradició i al patrimoni andorrà al llarg de la seva vida i trajectòria artística. Finalment, Juanita Punsola Rossell va ser premiada amb el darrer Pere Canturri, per haver conservat intacta i en ús la cabana i la borda que li llegaren els seus avantpassats de Cal Valentí de la Mosquera, a Encamp.

Robert Lizarte va assenyalar que el guardó pretén reconèixer el compromís personal i sovint silenciós, lluny dels focus, d’institucions privades i especialment, de particulars que s’han encarregat de protegir, conservar i difondre el patrimoni del nostre país.

A banda del lliurament dels premis, durant l’acte es va recordar la figura de l’historiador Pere Canturri i es va fer entrega a la seva viuda, Rosita Campos, d’un diploma i reproducció dels guardons. De l’homenatge, també va prendre part el seu fill, Miquel Canturri, qui va destacar com el seu pare li va inculcar l’amor per Andorra.

Cal Pal, Sergi Mas i Cal Valentina s'emporten els primers Pere Canturri