(+Fotos) Itàlia i Andorra unides al compàs del violí d’Olksandr Pushkarenko

Per celebrar la cooperació cultural entre Andorra i Itàlia, l’Auditori Nacional d’Ordino es va convertir en l’escenari més adient per al concert de música clàssica ofert per l’artista italià, d’origen ucraïnès, Oleksandr Pushkarenko. L’esdeveniment, organitzat per l’Institut Italià de la Cultura de Barcelona, va comptar amb la col·laboració del Ministeri d’Afers Exteriors i l’Ambaixada d’Itàlia a Andorra.

Fotos: Noelia Farias

Durant la seva brillant actuació, el mestre Pushkarenko va interpretar obres de reconeguts compositors com ara Niccolò Paganini, Johann Sebastian Bach, Charles-Auguste de Bériot i algunes de les seves pròpies creacions. Pushkarenko, un virtuós del violí i compositor internacionalment aclamat, és conegut com a recitalista, solista i artista discogràfic. La seva aproximació creativa, anomenada “el Vector Paganiniano”, representa una continuació de les tradicions de les escoles genoveses de violí i composició, inaugurades per Niccolò Paganini, essent una figura destacada en el món del violí contemporani.

A l’espectacle, promogut per l’ambaixador italià a Andorra i Espanya, Giuseppe Buccino Grimaldi, per enfortir els vincles culturals entre Andorra i Itàlia, van prendre part la ministra d’Afers Exteriors Imma Tor; el cònsol honorari d’Itàlia a Andorra, Alberto Rossi; l’ambaixador italià a Andorra i Espanya, Giuseppe Buccino Grimaldi; la consellera de Cultura, Teodora Danisi, així  com l’exdirectora del Cor dels Petits Cantors, Catherine Metayer, i altres figures del món de la cultura i la política.

Des de l’organització es va fer un balanç molt positiu de l’activitat, ja que va tenir una molt bona acollida. La comunitat italiana al país, que supera el mig miler, va poder gaudir d’aquest esdeveniment que va contribuir al foment de les relacions bilaterals. En aquest sentit, el cònsol honorari d’Itàlia a Andorra, Alberto Rossi, va assegurar que la voluntat del consultat és continuar fent activitats al país no només vinculades a la cultura, sinó també d’índole social i també gastronòmica.

Presentació de les cartes credencials

El passat 11 de novembre, els ambaixadors de deu països acreditats a Andorra van presentar les cartes credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, en una cerimònia que va tenir lloc al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell, i que va comptar amb la presència de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor.

Enguany, han presentat les còpies de les cartes credencials a la ministra d’Afers Exteriors els ambaixadors d’Itàlia, Giuseppe Buccino Grimaldi; de República Txeca, Ivan Jančárek; de Tailàndia, Atchara Seriputra; de Nicaragua, Maurizio Gelli; de Kuwait, Khalifa Alkhorafi; de Nova Zelanda, Tara Morton; del Perú, Walter Gutiérrez; i d’Iran, Reza Zabib. A part d’aquests països també han presentat les cartes al copríncep episcopal els ambaixadors de Colòmbia i d’Hondures que ja havien estat rebuts prèviament per la ministra d’Afers Exteriors.

La cerimònia reforça la cooperació bilateral amb aquests països i incrementa els lligams d’Andorra en l’àmbit internacional i permet als diplomàtics conèixer de primera mà les especificitats i realitats d’aquest petit país.

Itàlia i Andorra unides al compàs del violí d’Olksandr Pushkarenko