Els 80 anys del Josep, una molt esperada celebració

El Josep Moral és un veí de la parròquia d’Andorra la Vella al qual sempre veuràs trotant o caminant a la vora del riu, al Parc Central. El passat 5 de març, va celebrar els seus 80 anys amb la promesa de tornar a reunir-se amb els seus éssers estimats pròximament.

Fotos: Reinaldo Márquez · César De Pablos

Acompanyat de l’Antonio, la Isa, la Dilma, la Morela, el Lluís, el Reinaldo, la Cris, el César; l’Elsy, la seva dona; i Sebas, el seu fill, el Josep Moral va celebrar un 80è aniversari molt entranyable i esperat, ja que, a causa de la pandèmia, moltes van ser les abraçades que van quedar ‘penjades’ fins a aquell vespre de dissabte.

Josep Moral i els seus amics i familiars

El Josep és un enamorat de l’esport i d’Andorra, és per això que el veiem molt freqüentment al camp de l’FC Andorra i a la pista del MoraBanc. També és un apassionat de la cultura popular i de la bona gastronomia, motiu pel qual és un visitant freqüent de les calçotades, arrossades, botifarrades i escudellades que es fan a tots els racons del Principat, tot i que també el veiem com a baríton de l’Orfeó Andorrà del qual és un dels primers membres. I, amb por d’oblidar-nos d’alguna cosa, també és voluntari en les activitats culturals i esportives que el Govern d’Andorra organitza per a la gent gran.

Al Josep, sens dubte, li va la marxa. Es nota! Però hi ha una cosa que només els seus cercles més pròxims coneixen i és la seva estima per Veneçuela, aquell país caribeny d’on és originària l’Elsy, la seva companya de vida durant els últims 14 anys, amb la qual comparteix grans amics i, al mateix temps, s’enriqueixen mútuament en tots els aspectes possibles. D’aquí van sorgir, doncs, les ganes del Josep de degustar un sopar típic veneçolà amb motiu del seu aniversari, on no hi van faltar les anècdotes, acudits i rialles que caracteritzen aquesta càlida i divertida parella.

Aniversari del Josep Moral

Amb molta il·lusió, el Josep va desembolicar els seus regals, entre els quals hi havia un estoig de perfums, una ampolla de vi, una cartera, una caçadora, un rellotge, unes sabates i dos àpats a un restaurant de la capital. Però el regal més especial va ser, precisament, veure’s a si mateix envoltat per l’afecte i l’escalfor de les persones que l’han acompanyat durant aquella vetllada, a les quals va dedicar unes sentides paraules i va convidar, molt anticipadament, al norantè aniversari que se celebrarà el 2032… i al centenari, el 2042!

democrates andorra