La capital estrena temporada de teatre amb l’humor de Joan Pera

Després de presentar el seu darrer èxit “Alguns neixen estrellats”, el comediant català, Joan Pera, va tornar a la capital del Principat per inaugurar la 60a Temporada de Teatre, realitzada de manera conjunta entre Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, amb l’espectacle “Master Xof”.

Fotos: Dona Secret / Xavi Pujol

Joan Pera

“Master Xof” és una producció de Focus creada i protagonitzada per Joan Pera, sota la direcció d’Enric Llort; i amb l’assessoria còmica de David Olivares, inspirada en el món culinari. Amb aquest monòleg, l’artista es converteix en l’amo i xef del  restaurant “La Perdiueta Eixerida”, que la seva família pretén tancar i vendre amb l’excusa que ja té l’edat per jubilar-se. Però, Pera no entén per què volen jubilar-lo si ell estima tot el que fa i creu que la vida serà l’encarregada de fer-lo retirar del seu món en algun moment determinat. Per això, l’actor, enfadat i decebut del seu entorn, es tanca en la cuina del seu local i decideix, sense l’ajuda de ningú, preparar un particular i divertit menú de degustació per demostrar que encara està en forma.

La nova comèdia de Joan Pera va ser el plat fort que va obrir el passat 10 de març, de manera oficial, el cicle teatral d’Andorra la Vella, que va tenir lloc al Centre de Congressos de la capital. Si bé l’humorista català ha participat en 21 ocasions en la cartellera teatral, va ser la segona vegada que es va representar a Andorra la Vella.

El mes de març la programació teatral va continuar amb l’estrena de “La tercera Onada” i els “Arrels d’Arreus” al Teatre Comunal d’Andorra la Vella, mentre que el mes d’abril va arrancar amb la presentació de l’obra “Les Chatouilles ou la danse de la colère”, una peça d’Andrea Bescond, creada l’any 2014, que narra la història d’Odette, una nena la infància de la qual ha estat robada per un amic de la família, una noia que busca respostes a les seves preguntes i les troba progressivament amb el seu cos. La història d’una ballarina que lluita amb la seva sensibilitat.

Després de gairebé dos anys, des que va començar pandèmia, aquesta va ser la primera temporada amb aforament complet, malgrat que, tant al Centre de Congressos com a l’Auditori Claror, es van haver de portar mascaretes FFP2.