(+Fotos) 1.247 km solidaris i 14 ciclistes, tots batallant pel Nacho

Andbank, Viatges Emocions i l’associació Asdent s’uneixen en el repte ‘Andorra – Santiago, #totpelNacho’, iniciativa solidària que va néixer amb la voluntat de recaptar fons per continuar investigant la malaltia de Dent, produïda per una mutació en el cromosoma X que afecta el ronyó i que la pateixen al voltant de 400 persones arreu del món. 

Fotos: Noelia Farias

El repte comptarà amb la participació de 14 ciclistes que recorreran 1.247 km al llarg de nou etapes (Andorra la Vella – Les Avellenes / Les Avellenes – Osca / Osca – Javier / Javier – Logronyo / Logronyo – Burgos / Burgos – Leon / Leon – Villafranca del Bierzo / Villafranca del Bierzo – Portomarín / Portmarín – Santiago de Compostela), amb una mitjana de 140 km diaris, equivalents a entre 6 i 8 hores de pedalada. La sortida es farà el 8 de setembre, tot coincidint amb el  Dia de Meritxell ja que, segons van assenyalar des de l’organització, durant el mes de setembre no fa tanta calor com al juliol o l’agost, ni tampoc tant fred com a l’hivern. Tot i que la data d’arribada a Santiago de Compostela es preveu per al 16 de setembre, tot dependrà del ritme amb el qual es desenvolupi el recorregut. “El recorregut no és una prova, no tenim dorsals ni temps d’arribada. El premi el tindrà cadascú de nosaltres, quan arribem a l’Obradoiro, amb la compostel·lana”, va assegurar Toni Domínguez de Viatges Emocions.

L’empresa andorrana Viatges Emocions serà la proveïdora dels allotjaments dels participants, a més del principal patrocinador del repte, i CityXerpa, qui s’encarregui de proveir als ciclistes amb aigua, fruites i aliments.

Segons va destacar José Luis Martí, director de banca privada d’Andbank, aquest camí serà uns dels més llargs que hi ha, ja que compta amb una distància superior a les rutes espanyoles i franceses, i a més situarà el país en el mapa del pelegrinatge cap a la capital gallega.

Cal destacar que els diners recaptats pel projecte solidari aniran destinats a l’associació espanyola Asdent, presidida per Eva Giménez, i mare del Nacho, que necessita fons per seguir investigant la malaltia minoritària de Dent que, a Espanya només la pateixen una trentena de persones i, arreu del món unes 400. Tot i que amb la presentació de la ruta solidària s’espera aconseguir al voltant de 20.000 euros, encara “falta un milió i mig d’euros per cobrir les despeses de la recerca”, va destacar Giménez.