(+Fotos) Descobrint la saba de bedoll amb L’Ànima de Bosc i la Vall del Madriu-Perafita-Claror

La saba de bedoll, un arbre molt present als nostres ecosistemes, té propietats beneficioses per a l’ésser humà que sovint passen desapercebudes. Amb l’objectiu de crear-ne consciència i fomentar la protecció dels paisatges d’Andorra, la Vall del Madriu-Perafita-Claror i L’Ànima de Bosc van unir esforços per a presentar un taller molt especial en el qual els presents van tenir el plaer de degustar aquest elixir de la natura.

Fotos: César De Pablos

Presentació de l'ànima del bosc i la vall del madriu-perafita-clarorLa saba de bedoll és antioxidant i retarda els efectes de l’envelliment, també estimula el creixement de les cèl·lules epidèrmiques i protegeix el nostre cos contra l’estrès oxidatiu. A més a més, estimula la desintoxicació renal i hepàtica, elimina l’excés d’àcid úric, actua com a antiinflamatori, ajuda a reduir els dolors articulars i reumàtics i, si encara no fos suficient, actua com a agent reductor de la cel·lulitis i també és ideal per a combatre èczemes i psoriasis. Tots aquests beneficis, atribuïts a la saba de bedoll, van ser presentats per la Laurence Gassot, emprenedora de L’Ànima de Bosc, en el marc d’un taller presentat amb el suport de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Presentació de l'ànima del bosc i la vall del madriu-perafita-clarorL’objectiu de l’activitat, indicava Susanna Simon, directora del Pla de Gestió de la Vall, no només va ser el de fer paleses les propietats de la saba de bedoll a través d’una activitat diferent i distesa, sinó també el de posar en relleu la importància dels nostres boscos, tant per a la vida humana com per a l’equilibri mediambiental, en una època en què calen més esforços i recursos per a la preservació dels ecosistemes.

Presentació de l'ànima del bosc i la vall del madriu-perafita-clarorEl taller, que es va dur a terme el passat 29 de març al Portal de la Vall, a Andorra la Vella, va cloure amb una degustació d’aquest producte natural, que no va deixar indiferent a cap dels presents.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Descobrint la saba de bedoll amb L’Ànima de Bosc i la Vall del Madriu-Perafita-Claror