25è Aniversari del Club Nàutic d’Andorra a l’espera de bandera

Divendres al vespre es va celebrar el 25è aniversari del Club Nàutic d’Andorra, a l’Art Hotel de la capital, amb un sopar que va tornar a reunir gran part dels seus socis. A l’acte, que també va comptar amb l’entrega de les noves titulacions, així com uns reconeixements honorífics als socis més antics, no van faltar alguns dels anteriors presidents i tampoc la Cònsol Major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que els va donar suport amb la seva presència.

Aniversari club nàutic andorra
Foto: Nelly Dedea

L’acte va començar amb un aperitiu que va servir per enfortir relacions entre els socis i posteriorment es va servir el sopar, que va estar amenitzat amb música en directe. Abans de les postres es va fer entrega de les noves titulacions i els reconeixements.

Autoritats i club nàutic andorra
Foto: Nelly Dedea

Quant a l’entrega de titulacions a la nova promoció de navegants, en la categoria de patró de costa, els diplomes van ser per a David Rabella, Miquel Gouarré, Francesc Troutiño, Marc Lacoste, Alexandra Monné, Juan Carlos Lupon i Cyril Despres.

Club Nàutic Andorra
Foto: Nelly Dedea

Pel que fa al curs de patró d’altura, els diplomes van ser per a Miquel Gouarré, Francesc Troutiño, Marc Lacoste, Albert Estrada, Alexandra Monné i Xavier Aranda.

Gala Aniversari club nàutic andorra
Foto: Nelly Dedea

També es va entregar un reconeixement, en forma de carnet, als socis honorífics del club, que en aquesta ocasió va ser per a Àngel Gaytan, Manel Cerqueda, Pere Cervós, Jordi Minguillón, Josep Maria Olivé, Enric Pujal, Claudi Rey, Joan Santamaria, David Minguillon, Rafael Gaytan i Joan Armengol.

Convidats club nàutic andorra
Foto: Nelly Dedea

Després de l’entrega de diplomes, l’actual president del club va adreçar unes paraules a tots els assistents. Primer, per agrair la col·laboració de tots els que han passat pel club, especialment a Miquel Palomo, el patró que ha permès fer possible l’entrega de titulacions, després, per fer un balanç d’aquests 25 anys d’història de l’entitat.

Club Nàutic
Foto: Nelly Dedea

Cervós va destacar que el club hagi pogut superar satisfactòriament els anys de crisi, ja que malgrat estar situat en un país de muntanya, als Pirineus, i tot i ser la capital més alta d’Europa, dona un servei molt necessari a tothom. També va assenyalar que els objectius són molt clars i que tenen un gran futur, ja que l’entitat està totalment sanejada, sense deutes i amb grans expectatives.

Aniversari club nàutic
Foto: Nelly Dedea

Actualment, el club té 450 socis i és dels més importants del país i, durant aquests 25 anys, han passat més de 1.500 persones. També va assenyalar tres dates molt importants per l’esdevenir de l’entitat. L’any 1992, data en què decideixen crear un club nàutic al país. El 1993, any en què es realitza la primera assemblea per redactar els estatuts, i el 18 d’agost d’aquell mateix any, que és quan neix el club. Posteriorment, va destacar la data del 17 de febrer del 2001, que és quan govern autoritza l’entitat a atorgar les diferents titulacions de patró de vaixell.

Foto: Nelly Dedea

Però, també va destacar un gran problema i, a la vegada, un gran objectiu per aquesta nova etapa. Es tracta de la bandera, ja que amb l’andorrana no podem navegar per aigües internacionals, un fet que també comporta diferents entrebancs burocràtics i esperem que el govern pugui posar fil a l’agulla per solucionar el repte més important d’aquesta nova etapa.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Foto: Nelly Dedea