(+Fotos) Alumnes i professores del Maria Moliner units pel 8M

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el col·legi espanyol Maria Moliner va viure una jornada plena d’activitats significatives, entre les quals va destacar un emocionant partit de futbol que va aplegar tant alumnes com professors, al pavelló de l’escola.

Fotos: Noelia Farias

Al migdia, els crits d’alè dels estudiants van envair el pavelló del Maria Moliner, ja que cada gol va ser celebrat com si es tractés de final de la copa del món. Aquesta activitat no només va promoure l’esport i la cohesió, sinó que també va destacar la importància de la unitat i la companyonia entre les membres de la comunitat educativa.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy, qui va subratllar la importància de continuar commemorant aquesta data fins a aconseguir la plena igualtat de les dones arreu del món. Pérez-Desoy va fer especial èmfasi en un cas que ha commocionat l’opinió pública, el de la jove iraniana Mahsa Amini, de 22 anys, que va perdre la vida a la presó després de ser detinguda per la Policia de la Moral pel simple fet de no portar el hijab “adequadament”. Aquest cas va servir com a recordatori de la necessitat de la implicació de tots els sectors socials per prevenir i erradicar aquest tipus d’atrocitats.

Un altre moment significatiu de la jornada va ser la lectura del manifest en honor al Dia de la Dona per part dels estudiants. A través d’aquesta acció, els alumnes van voler expressar la seva solidaritat, reivindicant la igualtat de gènere. Per cloure el dia, tot l’alumnat es va unir per formar una imatge col·lectiva d’un llaç amb globus de color violeta, portats per les estudiants de la institució, i d’altres colors, portats pels alumnes, per simbolitzar la unitat i el suport continu a favor dels drets de les dones.

El principal objectiu de les activitats  va ser reflexionar sobre els avenços assolits en la lluita per la igualtat i recordar que encara hi ha molta feina a fer. En aquest sentit, alguns professors i alumnes del col·legi es van unir al repte de #Showriano, anomenat “Nos quejamos de vicio”, impulsat per Eva Soriano i Sara Socas, demostrant així el seu suport i consciència envers les qüestions de gènere.

Totes les fotos de l’esdeveniment aquí 

Alumnes i professores del Maria Moliner units pel 8M