(+Fotos) L’ADA reivindica el 8 de març al sopar de sòcies

Tot coincidint amb els actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona, l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) va organitzar el tradicional sopar anual de sòcies, al Restaurant la Màfia d’Escaldes-Engordany. Una cita que es va recuperar des que l’entitat és presidida per Mònica Codina.

Fotos: Noelia Farias

Durant la vetllada, Mònica Codina va proposar un brindis, fent una menció especial a la sòcia amb més anys de l’entitat. Per descomptat, també va parlar sobre el camí que encara queda per recórrer per tal d’aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes, remarcant la importància d’aquesta data, que es commemora en honor a les obreres tèxtils, que van morir el 1857, a conseqüència d’un incendi, a la fàbrica on treballaven mentre feien vaga per a millorar les seves condicions laborals.

Durant la seva intervenció, Codina va subratllar que el 8 de març no és una data per a celebrar, sinó per a commemorar i reivindicar. En aquest sentit, la presidenta de l’ADA va destacar que, justament, el lema de la campanya llançada per l’entitat, a través de les xarxes socials, “El 8 de març, no em felicitis”, posa èmfasi en aquest aspecte, perquè encara les dones cobren menys que un home per fer la mateixa feina, concretament, 4.600 euros menys a l’any. També perquè les dones a Andorra no poden avortar, la qual cosa restringeix els seus drets reproductius. A més, perquè encara hi ha dones que continuen morint a mans de les seves parelles, a causa de la violència masclista, i perquè en alguns àmbits com ara l’esport professional, continuen semblant invisibles, entre altres motius.

La trobada anual de l’ADA no només serveix com a punt de trobada per fomentar la germanor i la companyonia entre les associades, sinó també com una plataforma per discutir les diverses iniciatives que l’entitat té previstes dur a terme. Actualment, l’associació disposa d’un equip de treball cohesionat, amb dones de diferents àmbits i el suport de gairebé 200 sòcies, tot i que el seu objectiu és arribar a les 300 per continuar avançant cap a una societat més igualitària i justa per a tothom.

Totes les fotos de l’esdeveniment aquí 

L'ADA reivindica el 8 de març al sopar de sòcies