(+Fotos) Andbank celebra els seus 90 anys

La pandèmia de la Covid-19 va comportar que Andbank ajornés, fins al passat 3 de maig, la celebració del sopar de gala amb motiu del 90è aniversari de l’entitat bancària. La vetllada es va dur a terme a la sala Guillemó de l’Andorra Park Hotel.

Fotos: Noelia Farias · Paula Cristina

Sopar aniversari Andbank

Pocs minuts després de les 20 hores del passat dimarts, dia 3 de maig, el hall de l’Andorra Park Hotel es va omplir de diferents personalitats polítiques i empresarials del país, que van acudir al sopar institucional que Andbank va convocar per celebrar els 90 anys d’una entitat financera que, enguany, pot presumir d’un 20,5% de creixement de volum de negoci durant el 2021. Però, xifres a part, la vetllada va oferir l’oportunitat idònia per recordar els valors pels quals l’entitat –avui amb 92 anys– ha estat capaç de superar diferents crisis i obstacles des de la seva creació.

Sopar aniversari Andbank

El sopar va comptar amb la presència de més de 100 convidats

De manera anecdòtica, Manel Cerqueda, president del Grup Andbank, va recordar que, a un fòrum públic, li van demanar el secret de mantenir una entitat durant gairebé un segle, qüestió a la qual va respondre que “sens dubte, hem estat conservadors, prudents i constants. A més, ens hem sabut adaptar al canvi, a cada moment”, qualitats que el mateix cap de Govern, Xavier Espot, va remarcar durant el seu discurs. Aquesta és la línia que Andbank ha seguit des del 1930, sota la denominació de Banc Agrícol i Comercial d’Andorra, entitat que aleshores va néixer davant la necessitat de proveir de serveis financers als més de mil empleats que es van contractar en el context de la creació de les Forces Hidroelèctriques d’Andorra (FHASA). Aquell va ser un moment clau en la història del desenvolupament del Principat, que veia com es construïa un futur de creixement i d’obertura al món.

Sopar aniversari Andbank

Posant en relleu l’adaptabilitat del banc i la capacitat de resposta en els moments més importants de la història del país, Cerqueda va destacar l’expansió internacional d’Andbank, que actualment és present a 12 països i ostenta un volum de negoci de 32.000 milions d’euros. Estem molt satisfets d’haver arribat on hem arribat, però sobretot de portar la marca Andorra als països de Llatinoamèrica, dels Estats Units i d’Europa, on operem. Ens enorgulleix ser ambaixadors del Principat allà on anem i explicar en les nostres reunions que Andorra és un país estable, avançat i modern”, va afirmar. Així, doncs, en paraules d’Espot, Andbank és també “responsable de suportar una part de la salut financera de l’Estat, perquè, en moments d’enorme complexitat, han estat al costat de les institucions públiques, però també de la societat, de la ciutadania, dels treballadors i dels empresaris. Han estat al costat d’un país sencer”.

Oriol Ribas, vicepresident d’Andbank, i Xavier Espot, cap de Govern, van posar èmfasi en la importància del grup financer en el desenvolupament econòmic del país

Sopar aniversari Andbank
Sopar i convidats de luxe

Després dels discursos oficials, dels quals també van ser partícips el vicepresident del grup, Oriol Ribas, i el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, es va iniciar formalment el sopar de gala. Primer s’hi va servir l’amanida de salmó marinat, guacamole i mesclum, plat que va antecedir la coca de rosbif amb ceba caramel·litzada, encenalls de foie i salsa de bolets, una creació molt encertada que no va deixar indiferent a cap dels convidats, entre els quals hi havia diferents membres del consell d’administració d’Andbank, així com el CEO, Carlos Aso. També cal destacar la presència del copríncep episcopal Joan-Enric Vives; l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet; els ministres Jordi Gallardo, Eric Jover i Trini Marin; el conseller general Carles Naudi; els cònsols de la capital, Conxita Marsol i David Astrié; la cònsol major d’Encamp, Laura Mas; els cònsols d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Quim Dolsa; els cònsols d’Ordino, Àngel Mortés i Eva Choy; el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral; les cònsols de La Massana, Olga Molné i Eva Sansa; el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, i, entre altres personalitats, Pilar Escaler, Joan Viladomat, Quico Pallàs, Carles Fiñana i Esther Puigcercós.

Sopar aniversari Andbank

Andbank continua donant suport al SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona, a la Fundació FERO i a CRIS contra el Càncer

Tots plegats, van gaudir d’un deliciós pastís de forêt-noire, que va marcar la cloenda d’una celebració especial, de la qual tots els afortunats partícips es van emportar un regal original i singular, una còpia numerada d’una peça creada per Sergi Mas, l’artista andorrà que, coincidentment, va néixer el mateix any de la fundació d’Andbank.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Andbank celebra els seus 90 anys

Sopar aniversari Andbank