Andbus posarà en marxa el nou servei de bus comunal de la capital

La reconeguda empresa de transport Andbus començarà la ruta amb tarifes més econòmiques, més parades i més freqüències.

A partir del diumenge, dia 1 de setembre, l’empresa Andbus iniciarà les seves operacions amb tres línies comunals d’Andorra la Vella, i arribarà a La Marginada, Els Serradells i Ciutat de Valls; amb freqüències de 30 minuts o menys. En el cas de la línia Ciutat de Valls, degut al major nombre d’usuaris, hi haurà una freqüència de 20 minuts durant gairebé tot el dia.

Com a part de la recent incorporació d’Andbus a la xarxa comunal de busos, s’han canviat les sigles identificadores de les línies, per evitar possibles confusions amb les rutes nacionals. La Margineda s’identificarà com a LM, mentre que Els Serradells es correspondrà amb la línia LS i, finalment, Ciutat de Valls s’anomenarà LV.

Nova flota de buses andbus
Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Seguint amb la filosofia d’oferir un servei òptim i de qualitat, Andbus disposarà de vehicles poc contaminats, amb connectivitat de Wi-Fi, a més d’un desfibril·lador automàtic en conformitat amb el projecte Andorra la Vella, parròquia cardioprotegida. D’altra banda, pel que fa als preus del servei, el bitllet senzill costarà 0,10 euros, mentre que l’abonament de 10 viatges tindrà un preu de 0,80 euros. Per la seva part, 40 trajectes representaran 3 euros. Per a comprar els abonaments, l’usuari disposa de tres opcions: a través del lloc web www.andbuscomunal.net, l’app Andbuscomunal i les taquilles de l’Estació Nacional d’Autobusos.

Andbus renova les rutes comunals
Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Mentrestant, els usuaris de la Targeta Magna i la Targeta Blava tindran accés gratuït al servei. Els residents de la parròquia de la capital també podran adquirir un abonament anyal, a un preu de 15 euros; els joves, tindran la possibilitat d’adquirir-lo per només 5 euros. Pel que fa als estudiants que utilitzin les rutes comunals durant el curs escolar, i que estiguin matriculats en un centre educatiu d’Andorra la Vella, podran gaudir del servei per tan sols 4 euros a l’any. Aquests abonaments, s’han de sol·licitar presencialment al Comú d’Andorra la Vella o a través de l’app i el lloc web abans esmentat.