Angelica Turroni pren el timó del Rotary Club Andorra

L’excònsol honorària d’Itàlia al Principat d’Andorra, Angelica Turroni, va assolir la presidència del Rotary Club Andorra. Durant l’acte, celebrat a la sala Louis Armstrong de l’Art Hotel, la nova presidenta va presentar la junta directiva que li acompanyarà en aquest nou cicle.

Fotos: César De Pablos

Nova junta de Rotary Club Andorra

Fundadora de l’Associació Italiana d’Andorra, promotora d’activitats culturals de tota mena i cònsol emèrita d’Itàlia a Andorra, l’Angelica Turroni es va convertir, ahir, en la nova presidenta del Rotary Club Andorra, en un acte solemne on el Francesc Compte va cedir el càrrec i el collar de l’associació.

Rotary Club Andorra

Durant la cerimònia, es va guardar un minut de silenci en honor a Òscar Ribas Reig, primer cap de Govern d’Andorra, i Michel Vautherin, ambdós membres destacats del Rotary Club Andorra.  Posteriorment, com a part de la vetllada, Francesc Compte, encara en qualitat de president, va presentar la seva memòria en la qual va ressaltar la participació activa de l’associació en projectes com ara el Programa de Primers Auxilis per a Infants (PAPI), endegat en col·laboració amb la Creu Roja Andorrana, i l’aportació d’aliments a la botiga solidària de la citada ONG i al banc d’aliments de Càritas Andorrana. “També hem col·laborat amb la Fundació Privada Tutelar i el Ministeri d’Afers Socials, de forma econòmica, en el programa d’ajuts de joves en perill o risc social. Hem col·laborat també amb el dinar solidari de Nadal per a la gent gran i vam lliurar els Premis Servir 2020-2021”, va explicar.

Rotary Club Andorra
Una junta directiva femenina

La cerimònia va comptar amb la presència i participació de diferents personalitats, entre les quals hi havia Alain Betato, president de la Fundació Rotary del districte francès 1.700, del qual Andorra forma part. Betato va elogiar que fos Angelica Turroni la persona que agafés les regnes del Rotary Club Andorra, i va remarcar com a positiva la presència de dones a la junta directiva, on Anna Olsina i Costa serà la nova cap de projectes i contactes amb la premsa, mentre que Carlota Vallvé Banús serà la secretària de la junta anunciada per Turroni. Joan Albert Montané serà el vicepresident; Josep Duró, tresorer; Carles Magdaleno, cap de protocol; Ramon La Cueva, cap de la Fundació Rotary, i Alberto Rossi, vocal.

Rotary Club Andorra

Al seu discurs de presa de possessió, la flamant presidenta del Rotary Club Andorra va reconèixer que la Covid-19 ha estat un obstacle molt significatiu per a moltes famílies, per la qual cosa, durant els mesos següents “farem accions directes per ajudar-les, perquè volem que la gent sàpiga que Rotary fa costat a les persones més necessitades”, mentre que, al mateix temps, va refermar el compromís de mantenir les bones accions amb la Creu Roja Andorrana, Hi Arribarem!, i altres organitzacions. “Rotary té una força molt important. És l’única associació al món que realitza projectes, arreu del món i també de manera local, sense cobrar un cèntim. La totalitat dels diners que hi arribin, aniran directament a projectes solidaris”, va rematar Turroni, qui es va traçar com a propòsit, fer del Rotary una organització més coneguda pel seu compromís envers la societat.

Andbank fa sinergia amb el Rotary

L’entitat financera va lliurar al Rotary Club Andorra un donatiu, corresponent a comissions bancàries generades per la targeta Visa Platinum, específica per als membres del Club. Meritxell Roca, responsable de màrqueting i comunicació d’Andbank Andorra, va lliurar un xec de 1.170 euros.