Art Al Set: Un mínim d’elements amb un màxim de Duván

Després d’una esplèndida obertura a l’avinguda Carlemany núm. 95, de la parròquia d’Escaldes-Engordany, l’Art Al Set acull una exposició “100 dibuixos de Duván”, exclusiva de l’artista colombià Duván López, amb una col·lecció que promet ser un desafiament per a l’espectador.

Escultures de Duván López a Art Al Set
Foto: César De Pablos

Duván, que freqüentment visita el Principat d’Andorra i –confessa– té amics entranyables al país, ofereix una col·lecció neta i fresca. A la mostra, destaquen els detalls suaus dels seus dibuixos, però amb punts forts de color que agraden a la vista. “L’obra que exposo avui està generada a partir del gest, amb una economia de mitjans rotunda; amb un mínim d’elements, busco generar un màxim d’expressió”, revela l’artista, que es va inspirar en la cal·ligrafia xina i japonesa.

Espectadores apreciant les obres de Duván López a Art Al Set
Foto: César De Pablos

Nascut a Quimbaia, Colòmbia, Duván s’ha caracteritzat per ser un home de món. Va viatjar entre grans metròpolis com ara Nova York, París i Barcelona, on va cultivar la seva passió per l’art. Des del 2008, resideix i instal·la el seu taller a Besalú, un poble gironí, amb gairebé 2.500 habitants.

Espectadores acompanyades de Duván López a Art Al Set
Foto: César De Pablos

La trajectòria i el llegat de Duván són, sens dubte, inqüestionables. El seu art, capaç d’arribar a diferents racons del món amb mètodes més clàssics, representa també la capacitat i l’enginy del pintor i escultor colombià, que dia rere dia es reinventa amb tècniques tan alternatives i contemporànies com ara l’ús del metacrilat, un material que –valora– es convertirà en el referent de l’època. “Treballo els dibuixos a l’ordinador, després són enviats a una màquina d’impressió que funciona amb raigs làser, que genera un tall net i exquisit, lliure d’errors”, explica sobre el procés de creació de les seves escultures, que uneixen el pop nord-americà, la iconografia d’internet i el llenguatge de les màquines.

Escultures de metacrilat de Duván López a Art Al Set
Foto: César De Pablos

Des de l’escultura “El cielo y la tierra se besan en el Hombre”, que va ser exposada a la Casa Museo Picasso de La Corunya, fins a una rica selecció de dibuixos, Art Al Set garanteix una mostra amb el màxim de l’essència de Duván. Totes les obres podran apreciar-se fins al 13 de juny del 2019.

Públic a l'exposició de Duván López a Art Al Set
Foto: César De Pablos

Mentrestant, del 31 de maig al 2 de juny, Duván participarà com a expositor a l’Art Busan 2019, que tindrà lloc a Corea del Sud. De l’1 de juliol al 30 d’agost, la Fundació Josep Irla, de Sant Feliu de Guíxols, acollirà l’exposició “Dones”. Finalment, al novembre, tornarà a Corea del Sud per a oferir un one man show a la ciutat de Seül.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Façana d'Art al Set a Andorra
Foto: César De Pablos