La Cambra de Comerç fa balanç dels seus 25 anys d’història

Aquest migdia, les dependències de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, han estat l’escenari escollit per a fer balanç, davant dels mitjans de comunicació del país, dels seus 25 anys d’història. L’acte ha comptat amb la presència de tots els anteriors presidents de l’ens, exceptuant Ramon Cierco, que ha excusat la seva absència per motius familiars.

Miquel Armengol president de la Cambra de Comerç
Foto: César De Pablos

Tant Jordi Marquet, com Francesc Pallàs i Marc Pantebre, han recordat aspectes importants dels seus anys al capdavant de l’entitat i han destacat l’evolució de la Cambra al llarg d’aquests 25 anys. Per la seva banda, Miquel Armengol, actual president de la Cambra, ha agraït l’aportació dels seus antecessors al càrrec, així com l’elogi a l’actual equip de direcció. Ha destacat alguns dels eixos fonamentals pels quals transcorrerà l’activitat de l’entitat, com ara ajudar amb l’encaix amb Europa, la modernització de les empreses, el suport internacional o la transformació digital del teixit empresarial, entre altres.

Pilar Escaler directora de la Cambra de Comerç
Foto: César De Pablos

Per la seva banda, la directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler, que s’ha mostrat molt emocionada en el seu discurs, ha destacat l’evolució de l’entitat i ha fet èmfasi en el salt qualitatiu dels seus programes de formació. Tanmateix, ha destacat sis eixos fonamentals, sobre els quals vertebrarà les línies estratègiques a curt termini:

  1. Presentació pública del pla de la Cambra per al desenvolupament d’Andorra, on es mostraran els estudis de viabilitat aeroportuària i ferroviària.
  2. Creació del Tribunal d’Arbitratge, un projecte conjunt amb el col·legi d’advocats, que pretén ser realitat, entre finals del 2019 i el primer semestre del 2020.
  3. La Cambra serà una de les primeres entitats de mediació autoritzades i començarà la seva activitat el darrer trimestre del 2019.
  4. Ajudar les empreses en el seu procés de transformació digital. En aquest sentit s’han preparat unes jornades per al mes de novembre d’enguany.
  5. Iniciació d’un estudi per projectar la creació d’una zona franca a Andorra.
  6. Impulsar ‘Comerç Excel·lent’, una eina molt potent per ajudar a reactivar el sector financer.

Després d’aquesta exposició, tots els presents han pogut gaudir d’un excel·lent aperitiu ofert per la Cambra de Comerç.

Aperitius a la Cambra de Comerç
Foto: César De Pablos