Campus “Tots Marquem”, un gol per a la inclusió social entre els nens provinents de famílies vulnerables

Del 24 al 28 de juliol, prop de 20 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys provinents de famílies que tenen dificultats per oferir propostes lúdiques als seus fills i filles durant les vacances d’estiu, van ser els protagonistes de la segona edició del campus Tots Marquem, organitzat per l’àrea social de la Creu Roja Andorrana i la Federació Andorrana de Futbol, en col·laboració amb el departament d’Esports del Comú d’Andorra la Vella.

Fotos: Elena Melgarejo

Campus Tots Marquem de la Creu Roja Andorrana i la FAF

El Centre d’Entrenament de la FAF a Santa Coloma es va convertir en un escenari d’aprenentatge, jocs i somriures per als més petits de la casa. Durant els matins, els nens i nenes van demostrar la seva passió i habilitat amb la pilota, amb unes sessions d’iniciació al futbol per part d’entrenadors professionals, on es va demostrar que l’esport no només és una oportunitat per a la diversió i l’exercici físic, sinó que també és una eina per ensenyar valors, com ara el treball en equip, la disciplina i la perseverança.

Campus Tots Marquem de la Creu Roja Andorrana i la FAF

A la tarda, es van dur a terme activitats de lleure arreu de la capital, des de refrescar-se a la piscina dels Serradells fins a experimentar emocions fortes, salts i rialles, al 360 Extrem de Santa Coloma. Totes les activitats van ser buscades per proposar una experiència completa i enriquidora per a tots els participants. Com l’any anterior, les dietes i l’equipament ho va facilitar l’organització, i l’equip educatiu va estar conformat per una educadora social, una monitora i cinc voluntaris de la Creu Roja Andorrana.

Campus Tots Marquem de la Creu Roja Andorrana i la FAF

El director de projectes de la Federació de Futbol, Justo Ruiz, afirma que l’objectiu de les estades era que els menuts poguessin divertir-se amb l’esport i fer diferents activitats. Ruiz va confirmar la continuïtat del projecte i va valorar molt positivament els resultats obtinguts en aquestes dues edicions, també va assegurar que ja estan treballant per a la pròxima edició, saben que segurament es repertirà, i això en part sap greu, ja que vol dir que hi ha una necessitat social, tot i que és un plaer organtizar aquest Campus. Per l’altra banda, des de la Creu Roja Andorrana, l’educadora social, Esther Soler, va afirmar que els nens i nenes s’ho passen molt bé, que fan nous amics amb valors similars i que els dona l’oportunitat de poder fer activitats d’oci i lleure que en el seu dia a dia no es poden permetre.

Campus Tots Marquem de la Creu Roja Andorrana i la FAF

L’alegria i l’entusiasme dels nens va ser el clar testimoni dels valors d’aquest projecte i de la necessitat de continuar treballant en iniciatives similars. Els més petits van poder gaudir de moments de riures i complicitat entre els participants, diversió, aprenentatge i noves amistats. Més enllà de l’ensenyament esportiu, el Campus “Tots Marquem” crea valors i ensenya als participants que tots som part d’un equip més gran i que cada persona compta.