Canillo acull el 15è Dia dels Agents de Circulació Comunal

El passat 6 de maig, el Santuari de Meritxell va ser l’epicentre de la celebració, que va tornar a fer-se després de dos anys de parèntesi a causa de la pandèmia.

Fotos: Comú de Canillo

Diada Agents de Circulació Comunal a Canillo

La commemoració del Dia dels Agents de Circulació Comunal va comptar amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot; el cònsol major de Canillo, Francesc Camp; la cònsol major d’Encamp i alhora presidenta de la Comissió Interparroquial, Laura Mas, i la cònsol menor de La Massana, Eva Sansa, com a vicepresidenta.

Diada Agents de Circulació Comunal a Canillo

Durant la cerimònia, el cònsol canillenc va destacar la feina del cos de Circulació durant la crisi sanitària i la seva proximitat amb els ciutadans i turistes. En aquest sentit, Camp va assenyalar que la diada és un bon moment per recordar la feina d’un col·lectiu que vetlla per garantir el respecte i la bona convivència entre els ciutadans, un fet que salta a la vista en situacions difícils de trànsit, en un accident o també a l’hora d’assistir amb informació als turistes i ciutadans del país.

Diada Agents de Circulació Comunal a Canillo

Per la seva banda, Laura Mas, cònsol major d’Encamp i presidenta de la Comissió Interparroquial, va agrair l’important paper que van desenvolupar els cossos comunals durant la pandèmia i la seva àmplia vocació de servei. En aquesta línia, Mas va expressar que els agents de circulació van ser una peça clau en tot l’engranatge de país per sortir de l’emergència sanitària i assegurar el major benestar i seguretat a totes les persones. “Gràcies, en veu alta i en majúscules, per ser sempre els primers a arribar i els darrers a marxar. El nostre agraïment com a societat sempre es quedarà curt al costat de la vostra amplíssima vocació”, va manifestar Mas.

Diada Agents de Circulació Comunal a Canillo

El cap de Govern, Xavier Espot, també va aprofitar l’acte per reconèixer la tasca dels agents, la qual, en les seves paraules, és “una tasca sovint invisible i que requereix una dosi de transigència i benevolència per fer front a situacions quotidianes complicades i condicions meteorològiques adverses”. Espot, també va posar en relleu tot el que fan per la seguretat ciutadana: “Vull agrair a les dones i els homes que integreu els Cos d’Agents de Circulació del nostre país, el treball que desenvolupeu diàriament per assegurar la bona convivència, fomentar el civisme i salvaguardar la seguretat ciutadana”.

Diada Agents de Circulació Comunal a Canillo

Com a part de l’acte,  va tenir lloc la tradicional entrega de medalles als agents de circulació pels anys de servei i trajectòria, així com el lliurament dels diplomes de graduació als agents incorporats en els darrers anys. La jornada va continuar amb una visita al Museu de la Moto i a l’Espai Galobardes i va cloure amb un aperitiu pels assistents a l’edifici del telecabina de Canillo.