(+Fotos) L’Urban Trail fa vibrar el cor d’Escaldes-Engordany

La cursa va combinar camins tradicionals de caràcter urbà amb les rutes de muntanya, on els competidors van poder gaudir de les vistes de la part escaldenca de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. S’hi van disputar una prova de trail, una de ciclisme i una de combinada.

Urban Trail 2022

L’Urban Trail 2022 va estrenar, enguany, una prova de cronoescalada de ciclisme amb 8 quilòmetres de recorregut i 600 metres de desnivell, que va ser vàlida per al Campionat d’Andorra de Contrarellotge. Aquesta novetat, anunciada apropiadament pel Comú d’Escaldes-Engordany i l’organització, va ser un dels principals atractius de la cita que va aplegar, entre trail running i ciclisme, prop de 260 participants.

Pel que fa al ciclisme contrarellotge, batejat com a Urban Bike, el punt de sortida va ser el Prat del Roure, lloc des del qual els corredors van haver de desplaçar-se fins al llac d’Engolasters. L’atleta masculí més ràpid va ser el jove Kilian Folguera, amb registre de 23:44.529, mentre que Anna Albalat, amb marca de 30:43.843, va ser la dona més destacada.

L’Urban Trail forma part de la primera prova de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra

Quant a l’Urban Trail, a banda d’incorporar les proves habituals de 5, 10 i 21 quilòmetres, es va decidir incorporar una cursa familiar de 3 quilòmetres que van guanyar Lleo Molina i Daniela Panjwami. Joan Lluch i Aurem Pagés de Amorín, van ser l’home i la dona més ràpids de l’scratch de 5 quilòmetres, mentre que Max Palmitjavila i Lea Ancion van triomfar en els 10 quilòmetres. Finalment, amb temps de 14:43.652, Martí Lazaro es va coronar com l’atleta masculí més destacat en la prova de 21 quilòmetres, mentre que Clàudia Tremps (16:30.053) va ser la reina de la categoria femenina.

Aquesta edició de l’Urban Trail també va comptar amb una competició combinada que van conquerir Marc Gasa i Clàudia Tremps, en les categories masculina i femenina individuals, mentre que Mònica i Laura Larregola van fer el mateix en la categoria de parelles.