Carmen Novis, creant consciència a través de la fotografia

El passat 19 d’octubre es va commemorar el Dia Mundial de la Lluita Contra el Càncer de Mama, una jornada que va servir per a crear consciència sobre aquesta malaltia que, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), representa el 16% de totes les varietats de càncers que pateixen les dones. La Carmen Novis, infermera de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i també pacient oncològica des d’ara fa un any, va aprofitar l’oportunitat d’exposar, a través de fotografies, la realitat de diferents dones residents a Andorra que han patit les seqüeles del càncer de pit.

Pacient de càncer de pit
Foto: Àlex Soldevila

A través de la seva càmera fotogràfica, la infermera de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell va retratar la realitat de les pacients que pateixen càncer de pit

Anomenada “Jo soc la vida” i presentada a la sala de conferències del Centre Cultural La Llacuna, l’exposició va ser duta a terme gràcies a la col·laboració del Ministeri de Salut del Govern d’Andorra i del Comú d’Andorra la Vella. Van ser 35 els retrats seleccionats per la Carmen, amb la missió de donar a conèixer tot el que implica viure amb càncer de mama, ja que, segons la seva apreciació, cal fer més esforços per normalitzar aquesta malaltia i trencar definitivament els estigmes que l’envolten.

Pacient de càncer de mama
Foto: Àlex Soldevila

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol; el cap de Govern, Xavier Espot Zamora; el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet; la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila; l’exconsellera general Sílvia Bonet i Josep Saravia, president de l’Associació Andorrana Contra el Càncer (ASSANDCA), van ser només algunes de les diferents personalitats que van assistir a la presentació de l’exposició que, tal com va revelar la mateixa Carmen Novis, va tenir una bona acceptació per part del públic i també de les voluntàries que van posar davant del seu objectiu.

Exposició Càncer de Mama
Foto: Àlex Soldevila

Pròximament, durant tot el mes de novembre, la fotògrafa aficionada exposarà la seva obra a la planta -1 de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Foto: Àlex Soldevila