Casa Ivo obre les portes del seu jardí

La família Fiter va obrir al públic el jardí de Casa Ivo, per aprofitar l’espai com a un punt de trobada per a les manifestacions socioculturals i lúdiques. A l’acte inaugural, hi van assistir diferents autoritats.

Fotos: Clàudia Justes · César De Pablos

Autoritats al Jardí de Casa IVO

El passat divendres, dia 2 de juliol, el jardí de Casa Ivo va rebre la visita del cap de Govern, Xavier Espot; Josep Pintat, conseller general; Diana Sánchez, consellera de Turisme i Esports del Comú de Sant Julià de Lòria, entre altres personalitats, amb motiu de la inauguració d’aquest espai com a alternativa per acollir tota mena d’actes culturals, lúdics i d’altres índoles.

La família Fiter va adaptar els espais perquè fossin accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda

Ubicada a l’avinguda Verge de Canòlich, núm. 47, Casa Ivo és una edificació que es remunta a l’any 1943, quan va ser construïda i, des d’aleshores, ha estat propietat de la família Fiter. Gemma Bosch, una de les directores d’Efecte Boomerang, empresa gestora del jardí de Casa Ivo, va explicar que “Sant Julià de Lòria va guanyar un espai lliure, obert i verd que dona la possibilitat d’obrir les nostres portes per festes majors, activitats parroquials i sobretot les festes de Nadal”. L’objectiu, va subratllar, “és convertir l’espai en un centre cultural i un punt a visitar dins de la parròquia”.

Casa Ivo

Al llarg dels anys, la planta baixa de Casa Ivo ha tingut tota mena d’usos, des d’una joieria i una llibreria fins a taller d’escultura dels artistes Sergi Mas i Enric Naudi. Actualment, aquesta planta es destinarà a la Universitat Carlemany, un fet que la família Fiter celebra pel que comporta per al foment de l’educació, la cultura i la recerca. D’aquesta manera, l’edifici, que continua essent residencial –la primera i segona planta continuen habitades per la família–, és un llenç en blanc en el qual diferents persones s’han interessat per organitzar-hi casaments, batejos, classes i tallers.