(+Fotos) Celebració de la Setmana de la Pedra Seca a Cal Pal

En el marc de la tercera edició de la Setmana de la Pedra Seca, el passat 3 de desembre, Cal Pal va acollir la presentació del llibre “Parets de pedra seca. Manual per a la construcció i la reparació”, de Richard Tufnell, Frank Rumpe, Alain Ducommun i Marianne Hassentein.  

Fotos: Nelly Dedea

Es tracta d’una publicació, editada per la Fundació El Solà i l’Editorial Andorra, que posa en relleu la importància de la preservació de la tècnica de la pedra seca, declarada fa quatre anys per la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

El col·loqui va anar a càrrec de Xavier Llovera, arqueòleg o gestor cultural; Lluís Viu, editor d’Editorial Andorra; i Cèlia Mallafré, directora de la Fundació El Solà de la Fatarella; i va comptar amb la intervenció de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; així com Maria Reig, propietària de la casa museu.

La presentació del llibre a Cal Pal va coincidir amb l’estrena de l’audiovisual ‘La tècnica de la pedra seca. Art, paisatge i sostenibilitat’, un documental que inclou un recull de les formacions fetes amb aquesta tècnica des del 2019 fins al 2022.

‘La Soledat del Cussol’, de Núria Moreno

Com a part de les activitats emmarcades dins de la Setmana de la Pedra Seca, en finalitzar el col·loqui, els convidats van poder recórrer la sèrie fotogràfica ‘La Soledat del Cussol’, de Núria Moreno.

Del 25 de novembre al 4 de desembre, i ubicada al primer pis de l’espai sociocultural Cal Pal, la mostra va aplegar una seqüència de 15 imatges exposades amb la finalitat d’apropar als visitants un tipus de patrimoni fet amb pedra seca, però situat als cims de les muntanyes que hi ha al nostre país.

La celebració de la Setmana de la Pedra Seca és una iniciativa, coordinada per l’Associació de Micropobles de Catalunya, a la qual Andorra participa per tercer any consecutiu amb la intenció de divulgar la tècnica de la construcció en pedra seca, afavorir el seu reconeixement general, així com reivindicar aquest llegat tan característic del patrimoni cultural pirinenc.

Celebració de la Setmana de la Pedra Seca a Cal Pal