Celebració de la revetlla de Sant Joan 2020

A causa de la crisi sanitària, provocada per la covid-19, la tradicional revetlla de Sant Joan d’enguany, s’ha celebrat de manera diferent a altres anys. La pandèmia ha obligat a modificar l’agenda que tenien prevista la majoria dels comuns d’Andorra. No obstant això, perquè aquesta data no passi desapercebuda alguns comuns han organitzat actes commemoratius per a celebrar aquesta festa tan significativa al nostre país.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara / Comú d’Escaldes-Engordany / Jonathan Gil

D’una banda, la parròquia de Canillo va suspendre el tradicional ball i la foguera, però com a alternativa ho va celebrar amb castells de focs en petits formats, que es van poder veure en els principals nuclis de població de la parròquia, de manera escalonada. Ordino, per la seva banda, també ho va celebrar amb un castell de focs artificials, que van tenir lloc a l’estacionament de la Plana de Babot, cap a dos quarts d’onze de la nit, un acte que va comptar amb una important assistència de públic.

La parròquia d’Escaldes-Engordany no es va quedar enrere. Durant la revetlla, que va començar passades les 23.30 h, es va encendre una petita foguera a l’estacionament comunal. L’acte va comptar amb l’acompanyament de bona música i, després de les 12 de la nit, també va tenir lloc el tradicional repartiment de coca tots els presents a la festa, això sí, respectant les distàncies de seguretat.

Celebració de la revetlla de Sant Joan

L’arribada de la flama del Canigó va ser l’únic acte simbòlic que el Comú d’Andorra la Vella va mantenir per a celebrar la revetlla de Sant Joan. Va ser rebuda per la Síndica, Roser Suñé, i la Cònsol Major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que també va ser l’encarregada de guardar-la en el Comú d’Andorra la Vella. Enguany, la flama no va cremar a causa de les mesures de seguretat decretades pel govern d’Andorra, a causa de la crisi sanitària. D’altra banda, Encamp ha estat la parròquia més activa, amb la realització de diversos espectacles infantils, concerts i castell de focs d’artifici. A la Massana, la música va comptar amb un especial protagonisme, amb l’actuació de la banda Els Punkers, a la plaça de les Fontetes, passades les 21 hores, amb una gran resposta de públic. Finalment, Sant Julià de Lòria va ser l’única parròquia que no va comptar amb cap acte, per a la celebració d’aquesta festa, a causa de les condicions imposades per la crisi sanitària. Així que, poca festa i amb molta precaució.

Celebració de la revetlla de Sant Joan

democrates andorra