Icones masculines de la música i les ganes d’enamorar-se, la trama de ‘Rebel’

La companyia canadenca Cirque du Soleil ha representat a Andorra, per setè estiu consecutiu, un espectacle dissenyat expressament per al país, del qual n’ha ofert 22 representacions.

Fotos: Andorra Turisme

Un total de 25 artistes de 18 nacionalitats i 46 persones de l’equip tècnic del Cirque du Soleil han fet possible les 22 representacions de ‘Rebel’, la proposta d’aquest estiu creada pel Cirque du Soleil expressament per a Andorra i que del 29 de juny al 28 de juliol han pogut gaudir 110.000 espectadors. És el setè estiu consecutiu que la companyia canadenca aterra al Principat. A més, durant tots els dies que ha tingut lloc la representació, a l’envelat instal·lat a l’aparcament del parc Central, més de 80 persones del país (d’Andorra Turisme, voluntaris, seguretat, restauració i personal mèdic, entre altres) han fet possible que l’esdeveniment hagi estat de nou un èxit. Una de les novetats ha estat la millora de la visibilitat de tot el públic, tant per a l’assegut com per al dempeus, canviant la forma de la graderia, de manera que tots els espectadors han tingut una visió de 180 graus.

Cirque du Soleil‘Rebel’ ha mantingut el format de la proposta de l’any passat, ‘Diva’, amb la música com a protagonista, tot i que, en aquesta ocasió, només amb veu masculina. Els cantants més importants dels últims 50 anys de tots els estils han estat els protagonistes de l’espectacle. Les cançons, interpretades en directe, han estat la banda sonora dels impressionants números acrobàtics, una gran part aeris.

Cirque du SoleilUn home enamorat de l’amor, que vol estar enamorat, ha estat el punt de partida de ‘Rebel’, una idea de la directora creativa de l’espectacle, Lydia Bouchard. Amb una estètica inspirada en els anys 20, els tatuatges ‘vintage’ i amb vestuaris que recorden en mestres de la moda francesa com Jean Paul Gaultier o Christian Lacroix, la posada en escena s’ha definit com a rock romàntic. La titella de la zebra unicorn, muntatge basat en la dansa del lleó xinès, ha estat un dels elements més destacats.

Cirque du SoleilCom ja és habitual, l’equip artístic del Cirque du Soleil ha aprofitat la seva estada per oferir un taller de dansa i acrobàcies als infants i joves del centre d’acolliment d’infants la Gavernera, i ha visitat el personal del servei ocupacional Xeridell, de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell.

Cirque du Soleil