(+Fotos) ‘Clementina’, desafiant els estereotips de gènere a través del teatre

El passat 18 de novembre, el Teatre Comunal d’Andorra la Vella va acollir dues funcions de ‘Clementina’, la segona de tres peces previstes en el programa d’espectacles infantils organitzats pel comú de la capital. A través d’aquesta obra teatral, es va abordar de manera valenta i imaginativa la qüestió de com els infants perceben i trien les seves activitats, allunyant-se dels prejudicis de gènere i les idees preconcebudes.

Fotos: Paula Cristina

Obra de teatre clementina al teatre comunal

‘Clementina’, de la companyia Som-hi Teatre, destaca la importància de permetre als infants fer eleccions sense ser influïts per prejudicis o estereotips. Sigui dansa o futbol, les preferències no haurien de limitar-se segons el gènere, i l’obra busca transmetre aquest missatge fonamental. Utilitzant el poder del teatre, les cançons i els personatges que prenen vida a l’escenari, ‘Clementina’ desafia les idees preconcebudes i fomenta la reflexió entre els joves espectadors sobre el que realment els agrada, en lloc de conformar-se amb el que la societat podria considerar “normal”.

Obra de teatre clementina al teatre comunalEl fil conductor de ‘Clementina’ és la qüestió de la llibertat de tria i la ruptura amb els rols de gènere assignats socialment. Mitjançant un enfocament artístic i entretingut, l’obra busca crear un espai on els nens i les nenes puguin sentir-se lliures de ser ells mateixos, fomentant la comprensió i la tolerància des d’una edat primerenca.

Obra de teatre clementina al teatre comunal

A banda de ser una experiència teatral atractiva, ‘Clementina’ no només entreté, sinó que també educa i inspira a les futures generacions a veure el món amb ulls crítics i oberts.

Obra de teatre clementina al teatre comunalDesprés de la posada en escena de ‘Clementina’, la pròxima oportunitat d’immersió en el món del teatre infantil serà el 16 de desembre, quan la companyia Txo Titelles porti ‘Cotó’ al Teatre Comunal.

Moltes més fotos i més informació aquí:

'Clementina', desafiant els estereotips de gènere a través del teatre