(+Fotos) Color i dansa al Festival Internacional de Folklore

El passat 30 d’abril, el Grup de Folklore Casa de Portugal va celebrar el seu 27è aniversari amb el ja consolidat Festival Internacional de Folklore que va tenir lloc al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. L’acte va ser possible gràcies al patrocini del Group Nova i la col·laboració del Comú d’Encamp.

Fotos: Oliver Kinchella

Folklore casa de portugalL’agrupació amfitriona va animar la nit amb una actuació digna dels aplaudiments dels presents, exhibint les danses i músiques tradicionals portugueses que tant els caracteritzen, mentre que altres dues entitats van permetre que el públic gaudís de la diversitat cultural tant d’Andorra com de Portugal.

Folklore casa de portugalPer què d’Andorra? Perquè un dels convidats va ser l’Esbart Laurèdia, de Sant Julià de Lòria, que va oferir un espectacle ple de colorit. Val a dir que aquesta agrupació va ser reconeguda molt recentment amb els Premis Joan Burés i Vidal a la nova creació i a projectes pedagògics.

Folklore casa de portugalEl segon convidat va ser el grup Ronda Típica de Carreço, provinent de Viana do Castelo, que va oferir una actuació que va transportar als assistents a la regió de l’Alto Minho. Els ballarins van mostrar les danses i vestits característics d’aquesta zona del nord de Portugal, en un espectacle que va ser tot un èxit de convocatòria i que, a més a més, va comptar amb la presència del diputat lusità Paulo Pisco, qui va revelar que el nou Consolat General de Portugal a Andorra serà una realitat a principis de l’estiu d’enguany.

Folklore casa de portugalEn acabar les mostres dansaires, el Grup de Folklore Casa de Portugal va oferir un berenar amb productes gastronòmics portuguesos, a les autoritats i agrupacions participants. Va ser un moment per compartir experiències i consolidar els vincles que uneixen les diferents entitats i territoris que van participar en la festa.

Folklore casa de portugalEl Grup de Folklore Casa de Portugal és una entitat que va ser fundada l’1 de maig del 1996 i que, des d’aleshores, ha promogut la cultura tradicional i popular portuguesa al Principat i fora del territori andorrà. És membre de la Federació del Folklore Portuguès i entitat de mèrit del municipi de Viana do Castelo.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Color i dansa al Festival Internacional de Folklore