(+Fotos) L’artista Margarida Cepêda homenatja la Verge de Canòlich amb una pintura

El quadre, donat a la parròquia de Sant Julià de Lòria, és una de les peces protagonistes d’aquest ‘Més Canòlich’ amb el qual es commemoren els 800 anys de la troballa de la patrona laurediana.

Fotos: Nelly Dedea

Margarida Cepeda i la pintura de CanòlichL’1 de maig passat, es va donar el tret de sortida del ‘Mes Canòlich’ amb diferents activitats, entre elles, la presentació del quadre de la Mare de Déu de Canòlich, pintat per l’artista portuguesa i resident Margarida Cepêda, el qual va ser cedit a la parròquia de Sant Julià de Lòria en el marc de la Santa Missa presidida per l’arquebisbe i copríncep episcopal Joan-Enric Vives. L’oli sobre tela, que fa 130 cm d’alçada per 110 cm d’amplada, és el resultat d’un treball minuciós al llarg de tres mesos. L’obra mostra a la Verge i al nen Jesús posats sobre una pedra, fent al·lusió a la llegenda de la troballa que enguany arriba a l’aniversari 800.

La missa va ser presidida pel copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives

Margarida Cepeda i la pintura de Canòlich

Durant la litúrgia, també es va presentar la talla de la Mare de Déu de Canòlich, datada del 1940 i atribuïda a l’escultor Josep Arquimbau, restaurada per Íngrid Forell i custodiada per la família Marfany.

Margarida Cepeda i la pintura de CanòlichCom a part de les activitats, l’església parroquial de Sant Julià i Sant Germà també va acollir la presentació del llibre ‘Petita història de Canòlich’, de Pilarín Bayés i Jordi Pasques, sota el segell d’Editorial Mediterrània. Es tracta d’una preciosa publicació, amb els acolorits dibuixos identificatius de la Pilarín, que recull de forma amena, pedagògica i planera la història de l’Aplec i de l’advocació laurediana de la Mare de Déu.

Margarida Cepeda i la pintura de CanòlichAquesta obra se suma a una sèrie de publicacions que, entre altres, homenatja figures com la Mare de Déu de Meritxell, mossèn Ramon de Canillo, el Consell General i el Govern d’Andorra.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

L’artista Margarida Cepêda homenatja la Verge de Canòlich amb una pintura