Andorra la Vella i Escaldes-Engordany van decidir “confinar” el rei Carnestoltes

En un espectacle molt carregat d’humor i temes d’actualitat, les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany van celebrar, de manera conjunta, el tradicional Judici del Carnestoltes, en el qual el veredicte no ha estat una condemna crematòria sinó una ordre de confinament.

Fotos: César De Pablos

Judici al Carnestoltes

Davant de l’antiga seu d’Andorra Telecom, ubicada a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella, desenes de visitants es van reunir per ser testimonis del Judici del Carnestoltes, personatge carnavalesc que enguany es va alliberar de la crema pública, per a evitar les aglomeracions de persones, com va afirmar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol.

Públic al judici del Carnestoltes

Tot i que el Carnestoltes es va salvar de ser cremat, va acabar amb una ordre de confinament, després de celebrar-se un judici on els actors del grup de teatre Making Off van fer mofa de situacions actuals, com ara l’arribada de youtubers al Principat, les obres a la piscina dels Serradells i els ERTO, entre altres temes. El format escollit va ser el d’una roda de premsa, en la qual els participants van imitar, amb humor, el cap de Govern, Xavier Espot, i alguns dels seus ministres com ara Eric Jover, Verònica Canals i Jordi Gallardo. Els noms de col·legues periodistes, com ara Marisol Fuentes, de la Cadena SER; Toni Solanelles, de l’Altaveu; Oliver Jaén, de la RTVA, i el del Ricard Poy, del Poble Andorrà, també van ser objectes de bromes.

Carnestoltes

I és que, malgrat les circumstàncies inherents al desenvolupament de la pandèmia de la Covid-19, els comuns d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la Vella no van voler deixar passar l’oportunitat d’unir esforços per obrir espais d’oci i entreteniment per als seus conciutadans, tal com ho van fer durant les passades celebracions amb motiu de les festes nadalenques.

Concursos adaptats a la situació

Les famílies van poder participar en un concurs de disfresses digital, en el qual van haver de deixar volar la seva imaginació per lluir l’outfit carnavalesc més divertit i creatiu i optar, doncs, per premis que van arribar fins als 125 euros. Tanmateix, es va poder participar en un concurs de coreografies en el qual els participants van haver de mostrar els seus passos i lluitar per un dels tres premis.